Sastāvdaļas zefīram:
1 ola + 1 ēd.k cukurs
ap 30g džiugas siers
1/2 apelsīna sula + 1 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābe
50ml ūdens + 2 tēj.k želatīns (santa maria)
50ml ūdens + 8 ēd.k cukurs
vaniļas cukurs
Sastāvdaļas deserta zupai:
1 neliela sarkanā biete
sauja ananāsu gabaliņi
sauja saldēti ķirši
medus pēc garšas
vaniļas cukurs pēc garšas
1 tēj.k ābolu etiķis
50-100ml piens vai saldais krējums
Gatavojam zefīrus:
Olas dzeltenumam pievienojam apelsīna sulu un cukuru,izmaisam un liekam karsēties līdz massa sabiezē,tad iemaisam rīvētu sieru.kKarsējot maisam līdz siers kārtīgi izkūst.
Ļaujam krēmam atdzist.
Krūzītē samaisam želatīnu ar ūdeni,ļaujam uzbriest līdz būs nepieciešams.
Liekam pannā 50ml ūdeni un 8 ēd.k cukuru,vāram ap 7 minūtēm,ik pa laiciņam apmaisot.Sīrups gatavs,kad to iepilinam glāzē ar aukstu ūdeni,un varam avelt bumbiņu.ja sīrups izšķīst ūdenī,tad vāl nav gatavs.
Paralēli putojam olas baltumu ar šķipsniņu sāli,tad ieputojam cukuru un,kad jau izveidojas stingras putas ieputojam citronskābi.
Pakāpeniski pa karotītei ieputojam siera krēmu,kas jau atdzisis un sabiezējis.
Kad sīrups uzvārījies iemaisam tajā uzbriedušo želatīnu.Maisam līdz želatīna gabaliņi pilnībā izkūst.Tad šo sīrupu ieputojam olu krēmā.
Putojam krēmu līdz tas nekrīt nost no miksera slotiņām.
Tālāk zefīru varam likt silikona formā,kas apkaisīta ar pūdercukuru,lai saželē vai ar konditorejas šprici spiežam formīgus zefīrus.Ja nav silikona forma,liekam citā,bet tad apakšā ieklājam cepama papīra gabalu,lai vienkāršāk izņemt no formas.
Zefīrs gatavs pēc pāris stundām pastāvot istabas tempertūrā.
Gatavojam zupu:
Katliņā liekam mazos kubiņos sagrieztu bieti.Pielejam ūdeni,lai bietes labi apsegtas.
Var izmantot jau gatavu vārītu bieti,tad zupas gatavošana būs ātrāka.
Vāram bietes līdz tās mīkstas.
Tālāk pievienojam ananāsu gabaliņus.
Tad ķiršus,etiķi,vaniļas cukuru.Vāram zem vāka ap 8 minūtēm.
Gatavu sablenderējam,izlaižam caur sietiņu.Iemaisam pienu uzvāram.Noņemam no uguns un iemaisam medu pēc garšas.
Zefīru sagriežam mazos gabaliņos un aviļājam kādās drupačās.Riekstu,cepumu,vai kukurūzas nūjiņu kā mana gadījumā.Var arī apviļāt pūdercukurā vai kakao.
Burvīgs gardums....Un tas siers zefīrus padara tādus interesantus....īpašus,kā nekur.Tiešām ļoti gardi sanāca.
Lejam zupu šķīvī,ieberam uz smalkās rīves rīvētu sieru.Kārtojam zupā zefīra gabaliņus.
Zupa ēdam labi karstu,lai siers var pakust un arī zefīra gabaliņi kļūst maigāki saplūstot ar zupu.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums