Manuprāt vasaras desertam jābūt aukstam,jo šī vasara pagaidām mūs ir lutinājusi ar siltu un jauku laiku.
Tad nu nolēmu pagatavot saldējumu un pasniegt to ar pankūkām. Saldējums ir no pašu lasītām meža avenēm ,kas rotāts ar svaigām mellenēm. Mazajiem ēdājiem kā reiz ar jauku noformējumu.
Saldējuma gatavošanai nepieciešams aptuveni 500g svaigu aveņu, viens olas baltums un pus glāze cukuru.
Visu vispirms sablenderējam ar blenderi.
un tad ar mikseri rūpīgi kādas 3-4 minūtes kuļam.
Kad ir kārtīgi sakults- gaisīgs, pildam glāzītēs un liekam saldētavā.
Uz nakti atstājam ledusskapī, ja laba saldētava tad varbūt arī ātri sasalst.Saldētavā var stāvēt ilgi,bet mums par divām dienām ilgāk nenostāv- viss tiek apēsts.
Nākamajā dienā cepam pankūkas.
Olas sakuļ ar cukuru, pielej pienu un pievieno miltus.
es ņēmu 3 olas, divas glāzes piena, un aptuveni divas glāzes miltu. cukuru 4 ēd. karotes.
Pankūkām jāsanāk paplānām,lai labi rullējas.
Kad pankūkas izceptas. Ņemam un rullējam, sagriežam gabaliņos aptuveni 2cm.
Sladējumu ņemam ārā no trauciņa un liekam uz šķīvja.
Kārtojam uz šķīvja.
Dekorējam ar mellenēm vai upenēm.
Pasniedzam mazajiem ēdājiem.
Mazā gadu vecā Denīze labprāt ēda mazos rimbulīšus ,odziņas nolasīja un saldējumu palīdzēju ēst ar karoti.
Lielajam Adrianam patika vienkāršāks dekorējums,bet galvenais bija ātrāk nogaršot saldējumu.
Vasaras ēdienkarte: Vēl pēdējais uzdevums un balva no grill-bāra Lighthouse ir tava!
🌷🌷🌷
Arī manā mājā pašgatavotais saldējums īsti ilgi nevar uzturēties saldētavā...