Dermatoloģe: līdzekļus problemātiskai sejas ādai jālieto piesardzīgi

Dermatoloģe: līdzekļus problemātiskai sejas ādai jālieto piesardzīgi

29. Dec 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Savos 24 gados joprojām cīnos ar problemātisku sejas ādu (iekaisušām pinnēm), taču tā nav taukaina, drīzāk sausa. Lietoju  aptieku produkciju problemātiskai ādai. Vai manā vecumā jau nevajadzētu sākt domāt par pretgrumbu krēmu lietošanu,” vēlas uzzināt kāda portāla lasītāja. 

Situāciju komentē dermatoloģe Kristīne Cīrule, Veselības Centra 4 Dermatoloģijas un Ķirurģijas klīnikas vadītāja. 

Kā apgalvo dermatoloģe, to, kādu krēmu izvēlēties sejas ādas kopšanai, nenosaka gadu skaits, bet gan ādas tips un problemātika.

„Šajā gadījumā līdzekļus, kas paredzēti problemātiskai sejas ādai, būtu nepieciešams lietot piesardzīgi, jo tie to var pārlieku attaukot!Tā ietekmē savukārt āda var kļūt izteikti dehidratēta un sausa,” skaidro Kristīne Cīrule.

Dermatoloģe uzsver, ka aptiekās nopērkamie līdzekļi, kas domāti problemātiskai ādai, protams, to kopj ļoti saudzīgi, pārlieku nesausinot.

Tomēr pirms iegādāties kādus kopšanas produktus, iesaka pakonsultēties ar ādas ārstu, kurš no pieredzes ieteiks konkrētajā situācijā labākos un piemērotākos līdzekļus, kā arī iespējams piedāvās izmēģināt kādus paraudziņus. Tas palīdzēs saprast, vai izvēlētais produkts būs ādai piemērots.

Kādus līdzekļus tu izmanto rūpējoties par problemātisku sejas ādu?

Sejas un roku masāža topošajām un jaunajām māmiņām

Grūtnieču masāža, mazuļu masāža, ķermeņa un sejas masāža, vaksācija Māmiņu Klubā