Decembra plānu izpilde

Decembra plānu izpilde

31. Dec 2014, 16:54 lauvinja lauvinja

Trakajā decembra skrējienā cauri darbiem un svētku virpulim ir pienācis brīdis, kad gadu mija tuvojas un šī gada minūtes ir skaitāmas.

Biju plānojusi ik vakaru veltīt katram no bērniem atsevišķi vismaz 10 minūtes sava laika, lai pārrunātu dienas notikumus, samīļotos un pabūtu divatā, veltot nedalītu uzmanību. Vērtējums 8 – gandrīz labi. Centos, bet tomēr bija vakari, kad to nespēju, jo pārgurumā aizmigu uz dīvāna pirms bērni devās gulēt. Labā ziņa – progress ir! Pamazām pie šī piestrādājot, ceru ar laiku šis kļūs par ikdienas rituālu.

Otrā plānotā paveicamā lieta – atrast labo un to uzteikt. Vērtējums 5 – vēl daudz darāmā. Ja ikvienā situācijā esmu iemācījusies saskatīt kaut ko pozitīvu un tas ir kļuvis par manas ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, tad ar uzteikšanu vēl daudz jāstrādā. Nez kāpēc bārties ir vieglāk, nekā pateikt ko labu un motivējošu.

Trešā plānotā lieta – pateikt paldies! Vērtējums 7- labi, bet var vēl labāk. Lai arī ir tik patīkami redzēt pārsteigtas acis, kad saki paldies par labām, bet mazām lietām ikdienā, tomēr ikdienas rutīnā piemirstas mazās lietas.

Lai arī šobrīd šajā pasaulē brīžiem jūtos kā džungļos, kur katrs cīnās par izdzīvošanu un lielākā banānu ķekaru iegūšanu par katru cenu, es tomēr ceru un ticu, ka pašam esot pozitīvākam, es varu un spēju ietekmēt apkārtējo pasauli kļūt labākai. Un visi lielie darbi sākas ar maziem, sīkiem darbiņiem!

Lai visiem izdodas iecerētais!