Dažādu lapu salāti ar apsvilinātu, olīveļļā izturētu tunci un bez čaumalas vārītu olu

Dažādu lapu salāti ar apsvilinātu, olīveļļā izturētu tunci un bez čaumalas vārītu olu

25. Mar 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā nedēļā tiks atzīmētas Lieldienas. Vai esi izdomājusi,ko celt galdā?

Lieldienu receptes no Baltic Beach Hotel restorāna Caviar Club šefpavāra Kristapa Jokmaņa

Sastāvdaļas:

Lolo rosso salāti – 40 g

Lolo biondo salāti – 40 g

Frise salāti – 40 g

Olīveļļa – 10 g

Balzamiko etiķis – 5 g

Tuncis (var aizstāt ar konservētu tunci) – 60 g

Timiāns – 3 g

Rozmarīns – 3 g

Ķiploki – 3 g

Olīveļļa – 100 g

Sāls jūras – 3 g

Pipari – 1 g

Ola – 1 gab.

Etiķis – 50 g

Sāls – 10 g

Ķiršu tomātiņš – 1 gab.

Redīss – 1 gab.

Pagatavošana:

Salātu lapas saplūkājam mazos gabaliņos, apslakām ar olīveļļas un etiķa maisījumu un liekam šķīvī. Tunci sālām un piparojam, apsvilinām uz ļoti karstas pannas un tad ļaujam atdzist. Traukā liekam tunci, timiānu, rozmarīnu un saspiestu ķiploka daivu, pārlejam ar olīveļļu, tā lai pārsedz un liekam ledusskapī un pāris stundām. Pasniedzot griežam glītos gabaliņos, kurus kārtojam uz salātiem.

Uzvārām ūdeni, pievienojam sāli un etiķi. Ar karotes palīdzību iegriežam ūdens virpuli, un uzmanīgi pārsitam tajā olu. Vāram apmēram divas minūtes. Galvenais, lai dzeltenums nesarec. Liekam virsū salātiem. Pasniedzot varam pārgriezt dzeltenumu, lai tas glīti tek ārā.

Ķiršu tomātiņus un redīsu izmantojam salātu dekorēšanai.

Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē

ielūgumu uz brunch (vēlajām brokastīm) itāļu restorānā il Sole - 5* viesnīcā Baltic Beach Hotel!

 20130321135649-20613.jpg