Daudzbērnu ģimenes.

18. Jul 2018, 13:38 mamma88 mamma88

Šorīt pavisam nejauši atradu interviju par daudzbērnu ģimeni->>

Padalīšos arī šeit ar interviju. Daudz kam var piekritst, jo arī es esmu ievērojusi, ka pret daudzbērnu ģimenēm(skaitās no 3 bērniem, kaut gan šis skaitlis man nebūt nešķiet tik ļoti daudz) sabiedrībā izturas vairāk negatīvi nekā pozitīvi. Ja tev ir viens bērniņš, tad parasti var gadīties dzirdēt jautājumu par brālīti vai māsiņu. Kad jau ir divi, tad šādus jautājumus vairs neviens neuzdod, jo teorētiski komplektiņš ir, un tas ir pieklajīgi. Ja ģimene plāno vairāk par šiem 2 bērniem, tad bieži nākas dzirdēt jautājumus  vai iekritāt, kāds izsaka līdzjūtību, kādam interesē kā nu tagad dzīvos un būs būt (laikam maciņa saturs interesē), kāds izsaka piezīmes, bet apsveic tikai daži. Šādu tendeci es tik tiešām esmu novērojusi vairākās tik tiešām normālās ģimenēs, un šāda attieksme skumdina.

mamma88 mamma88 21. Jul 2018, 15:22 lauvinja

Kaut kur piekrist varetu. Raksts man loti patika sa vai ta. Vairak parsteidz tiesi tas,ka jau mana raksta minetais ir tik tiesam par gimenem,kuras sis grutibas un problemas neskar.

lauvinja lauvinja 19. Jul 2018, 18:07

Manā paziņu lokā vairāk šausminās par neapdomīgajiem, kuri ražo bērnus, nedomājot par to, ka vajag kur dzīvot, vajag ēst un ne tikai. Un nav svarīgi tas ir pirmais, otrais vai piektais.

Tāpat man ir vienalga cik bērnu ģimenē, kamēr vien ģimene pati tiek galā ar bērnu audzināšanu un nesāk uzskatīt, ka visiem citiem ir jāpalīdz saražotie bērni uzturēt, piešķirt pabalstus, atlaides un pensiju par bērnu ražošanu. Tāpēc esam pieauguši, lai pieņemtu pārdomātus lēmumus un darbspējīgā vecumā esot, kopumā paši spētu sevi uzturēt.

Diemžēl intervijā ar laimīgi ģimeni var just rūgtumu par pabalstiņiem, par to, ka nevar atļauties bērnus vest izklaidēs, par to, ka mammai nav laika strādāt, jo redz gribas redzēt, kā bērni izaug. Man nav iebildumu, bet lūdzu, esiet pieauguši un par savām izvēlēm esat gatavi uzņemties paši atbildību - ir tak iespēja likt naudu privātos pensiju fondos.

Jā, neslēpšos, uz šādām un līdzīgām ģimenēm skatos ar skumjām domām par bērniem, jo no mazām dienām izdzīvošanas skola nav sveša un kultūras aktivitātes un pasaules iepazīšana arī ir sveša, jo nav īstenojama bez finanšu līdzekļiem, kā arī pat ja ir savs auto, tad 10 bērnu ģimenei jau vajag akārtīgu autobusu, lai kaut kur kopā kā ģimene aizdotos. Var mani uzskatīt par materiālisti, bet uzskatu, ka bērnu audzināšanā redzēt pasauli, paceļot pa Latviju, aiziet uz muzejiem un kultūras pasākumiem ir svarīgi!

mamma88 mamma88 19. Jul 2018, 12:02 Zaiga77

Es ar iedomajos par to transporta jautajumu. Manuprat,tas bija jarisina jau krietni agrak,bet ko man tur list. Parsteidzosi un ja,ari parspileti or tas,ka par 3-4 jau sak vaimanat un biezi vien nevieta.

Zaiga77 Zaiga77 19. Jul 2018, 09:52

Varbūt par 3 bērnu ģimeni šausmināties ir pārspīlēti, bet šajā 10 bērnu ģimenē ne viss ir tik rožaini. Rakstā jau teikts, ka viņi vispār nevarēja bērnus aizvest nekur (pat uz Zologisko dārzu, kur bija iedotas brīvbiļetes), jo pašiem nebija mašīnas, neviens nevarēja aizdot un ar vilcienu sanāktu pārāk dārgi. Tāpat tā sieviete visu laiku ir bijusi stavoklī un audzinājusi bērnus, ka reāli nav strādājusi un pensija nekada nesanāk. Un par savu pensiju viņa tikai tagad sākusi domāt. Nu varbūt ka ir desmit bērni, tad vecumā atbalstīs. Tā kā tur ir iemesls uzskatīt par neapdomīgiem.