Daudz efektīvāk ir mainīt sevi, nevis visu pasauli

Daudz efektīvāk ir mainīt sevi, nevis visu pasauli

07. Aug 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms laika stāstījām, ka emocionālie paradumi ir veids, kā esam paraduši reaģēt kādā konkrētā dzīves situācijā. Šoreiz koučs, personības izaugsmes trenere Inta Santa atklāj, kā mainīt sev nevēlamos emocionālos paradumus, un kādēļ tas būtiski!

Nereti tieši emocionālie paradumi ir tie, kuri mūs kavē savā dzīvē ko mainīt un iegūt to, ko patiesībā vēlamies, tādēļ vispirms ir svarīgi saprast, kurš no visiem paradumiem mums nav vēlams.

„Labākais veids, kā to apzināties, ir vispirms uzdodot sev jautājumu: „Vai tas, ko es daru, un tas, kā patlaban dzīvoju, mani apmierina?”

Kad esi atbildējusi, uzdod sev nākamo jautājumu: „Vai es šajā situācijā varu ko darīt?”

Tad, ja atbildi: „Jā, es kaut ko varu darīt”, un esi tam gatava, vari sākt meklē veidus, kā mainīt tos emocionālos paradumus, kuri tev nenāk par labu vai kavē sasniegt iecerēto.

Tomēr te būtiski atcerēties, ka vieglāk ir mainīt pašām sevi, nevis visu pasauli!

Visbiežāk jau mums gribās izmainīt ārējo vidi jeb to, kas ir ap mums. Tomēr daudz efektīvāku resursu, enerģijas un spēju izlietojumu iespējams panākt, strādājot ar sevi, sākot mainīt savas iekšējās attieksmes un emocijas!  

Emocionālie paradumi sevī ietver ļoti daudzus aspektus, tādēļ mainot šīs emocionālās darbības, mēs varam izmainīt arī savas ārējās jeb fiziskās darbības un reakcijas, tā savukārt ietekmējot un mainot arī apkārtējo vidi. Tā ir loģiska, secīgu darbību ķēde,” skaidro Inta Santa.

Sieviešu Klubs