Šis ēdiens ir gan ātri pagatavojams,gan veselīgs, gan garšīgs,gan ēd arī bērni!
Priekš trīs ēdājiem:
4 kartupeļi
2 burkāni
1 pastinaks
kālis
2daiviņas ķiploka,
sīpols
puse ābola
gaļa pēc izvēles,bet var arī bez gaļas
nedaudz garšvielas,eļļa un sāls(ja vēlas)
Nomizojam dārzeņus un nomazgājam
Tad sagriežam gabaliņos. Kāli un burkānu griežam mazākos gabalos,jo tie cepas ilgāk un ir viscietākie.
ķiploku negriežu un sīpolu tikai uz pusēm
visu saliekam vienā bļodā
Arī gaļu sagriežam gabaliņos. Man šoreiz visatas fileja,bet gardi ir arī cūkgaļa.To gan pirms tam vajadzētu sajaukt ar garšvielām ,lai savelkas.Tad gardāk.Vistu liku kopā ar garšvielām.
Visu pārkaisa ar garšvielām un sāli ,ja vēlas.
Vasarā noteikti izmantotu zaļumus no dārza- timiānu , rozmarīnu, nedaudz piparus un sāli un būtu ok.
Tad visu samaisam ,pievienojam nedaudz eļļu un liekam maisā.
Maisu liekam cepeškrāsnī un cepam 40 minūtes, 200 grādos.
Pēc 40 minūtēm ņemam laukā, un liekam uz šķīvja.
Var ēst tā pat, var pievienot krējumu, var piegriezt vēl kādu svaigu tomātu.Tas katra paša ziņā .
Saldais pastinaks un kālis labi papildina tik pierastos kartupeļus un burkānus, ābols dod skābumiņu un svaigumu,bet gaļa-nu ,daži bez tās vienkārši nevar, sīpols un ķiploks garšai!
Lai labi garšo!