Dārzā pēc gardumiem

Dārzā pēc gardumiem

17. Jul 2019, 17:10 Melānija Melānija

Vasara- mans mīļākais un darbīgākais gadalaiks.

Nekad nebūtu domājusi, ka šo vasaru pavadīšu vairāk pa dārzu, lasot visādus labumus, ravējot un iekopjot apkārtni. No salasītajām odziņām vārot ievārījumus, bet no meža veltēm gatavojot vakariņas mīļajiem vīriešiem.  Un lai ko teiktu citi, bet man ļoti patīk būt tur, kur es jūtos labi un rušināties savās dobēs ir pats interesantākais darbs vasarā. Jo izaudzēt pašai savu ir daudz veselīgāk un garšīgāk. It īpaši, ja mazā atvasīte staigā no muguras un pats norauj to gurķīti vai izrauj no zemes burkāniņu. Kuru pēc tam ar patiesu baudu notiesā.

Tā kā mājas mums ir visur, tad lauku labumu mums tiešām netrūkst. Pie vīra vecākiem dārzā var pamieloties ar ķiršiem, plūmēm, avenēm, jāņogām un upenēm, kā arī ābolīšiem. Savukārt pie maniem vecākiem var tikt pie dažādākajiem dārzeņiem un garšaugiem. Taču dodoties uz Tukuma pusi pie Artūra mammītes  var izstaigāties pa mežu un tikt pie gardiem labumiem ne tikai vakariņām, bet arī sagādāt produktus ziemai. 

Savās jaunajās mājās mums ir dota lieliska iespēja salasīt neskaitāmi daudz skābos ķiršus. Šogad īpaši piestrādāju pie lasīšanas un kopā ar mazajiem palīgiem nolasījām vairāk kā 150 kg odziņas. Kuras vēlāk tika pārstrādātas un nogādātas cilvēkiem, kam ir vēlēšanās pagatavot savu mājas ievārijumu.

Priekšā stāv ērkšķogu krūmi, kas arī cītīgi jānolasa, jo laist tos postā galīgi negribētos. It īpaši, ja Kārlītim šīs odziņas tiešām garšo. 

 

Esmu patiesi lepna, jo bērns šogad ir paspējis nogaršot visas pieejamās odziņas kas aug dārzā. Ne tikai manā, bet arī kaimiņu un vecvecāku mājās. Un ar patiesu baudu un prieku viņš tās ēd un lūdz lai dodu vēl. Un nav svarīgi vai tā ir skāba vai īpaši salda. Visas notiesā. Secinājums- vitamīnu viņam netrūkst.  

 

Lūk arī iemesls, kādēļ man nav laika lai uzrakstītu kādu blogu. Jo baudam mēs vasaru no visas sirds! Atpūšoties, strādājot un skraidot pakaļ aktīvajai atvasītei. Iespējams, ka ir arī mazs slinkums vakaros vēl pasēdēt un kaut ko uzrakstīt. Gribās jau arī man to mieru un kādu našķi pie filmas. 

Lai patiesi skaista un burvīga vasara mīļās!