Cūkgaļas desiņas ar sautētiem kāpostiem un kartupeļu biezeni

Cūkgaļas desiņas ar sautētiem kāpostiem un kartupeļu biezeni

11. Feb 2016, 08:37 taschinka taschinka

Siltām aromātiskām vakariņām piedāvāju pašas gatavotas gaļas desiņas.


 Sastāvdaļas desiņām: 


300g cūkgaļa

70g piens

1/3 sarkanā paprika Vislabāk sautēta, cepta vai vārīta,lai ir mīkstāka , bet var arī svaigu

1 tēj.k paprikas pulveris

sāls

pipari

1 neliels olas baltums

siers pēc vēlēšanās kādas 1-2 ēd.k Sieru var ņemt puscieto vai cieto -sarīvētu uz smalkās rīves, var ņemt fetas sieru vai ko līdzīgu,tik pat labi arī biezpienu

3 ķiplokdaiviņas

 

 Gaļu samaļam gaļasmašīnā vai sablenderējam kopā ar pienu.

20160211080301-32352.jpg

 

Tā kā es liku blenderī, tad sākumā sablenderēju gaļu ar pienu. Tālāk pievienoju papriku, ķiplokus un olas baltumu un visu sablenderēju.Iemaisam garšvielas, sieru.

20160211080310-10108.jpg

 

Ar konditorejas maisiņu ar 1cm platu uzgali uz pārtikas plēves spiedu desiņas. Ietinu iekšs plēnes un abus galus sarullēju, līdz sapresējās desiņa un tad sasēju mezglu.

20160211080320-33170.jpg

 

Liekam vārošā ūdenī un vāram 10-20 minūtes, atkarībā cik lielas desiņas.

20160211080356-78942.jpg

 

Izņemam un padzesējam.

20160211080425-30619.jpg

 

Noņemam pārtikas plēvi. Nogriežam vienu mezglu un desiņa skaisti izslīd. Būtībā desiņa ir gatava,tomēr nedaudz gribēju uzfrišināt, lai nav tik bāla. bet,ja gatavojam maziem bērniem, tad šādas būs tieši laikā,maigas, sulīgas.

20160211080850-20177.jpg

 

Medu sajaucu ar paprikas pulveri.Apsmērēju desiņas un liku uz pannas apbrūnināties. Var arī apcept cepeškrāsnī. Kam ir grilpanna, tie var apcept uz tās un desiņas būs vizuāli izcilas. 

 

20160211080952-17014.jpg

 

Paralēli šim visam es sautēju kāpostus.

Sastāvdaļas: 

Svaigi kāposti 

uz pusi mazāk burkāni

atlikusī sarkanā paprika

un sālīti gurķi Sautēju kāpostus dažādās variācijās, esmu likusi skābus kāpostu un arī rabarberus, tas skābus lieliski garšo. Tādēļ šajā reizē piemetu skābētus gurķus,kas sagriezti strēmelītēs.

1-2 sīpoli

ķimenes

1 paciņa paprikas pulveris

lauru lapas

sāls

pipari

 

Kāpostu sasmlacinam, burkānus sarīvējam.

Liekam katlā ar 1 ēd.k eļļu. Pielejam ūdeni tā,lai 1/3 būtu tajā.Sautējam zem vāka uz nelielas uguns.

20160211080331-31680.jpg

 

Uz pannas olīveļļā apbrūninam sasmalcinātus sīpolus ar ķimenēm, piemetam sagrieztus gurķus. Apcepam 5 minūtes. Liekam kopējā katlā.

20160211080340-93205.jpg

 

Katlā piemetam lauru lapas, sāli, piparus, paprikas pulveri.Sautējam līdz kāposti labi mīksti.

20160211080409-53190.jpg

 

 Pasniedzu ar kartupeļu, kāļu biezeni.

Vāram kartupeļus un kāļus.2:1. Sastampājam ar karotīti sviesta, pielejam labi daudz pienu, lai putra ir vijīga,maiga. Izlaidu caur sietiņu,  lai iegūtu viendabīgu maigumu.

20160211080939-19361.jpg

 

Akcents, protams, ir pašas gatavotās desiņas.  Gardas, gardas, ļoti gardas.

20160211081012-83878.jpg

 

 Šādas desiņas esmu gatavojusi no vistas filejas. Bet tik pat labi var ņemt lielopa vai tītara gaļu.

20160211081157-15049.jpg

 

20160211081028-60087.jpg

 

Grilla sezonas laikā šādas desiņas var uzcept uz grilla, tas tik būs aromats un garša.

20160211081041-46908.jpg

 

 

taschinka taschinka 18. Feb 2016, 15:27 peciņa123

Var ņemt cepamo maisiņu,kas paredzēts cept cepeškrāsnī,jo tiešām nemācēšu teikt cik tas ir vai nav veselīgi attiecībā uz pārtikas plēvi.Vispār var arī foliju izmantot.

peciņa123 peciņa123 16. Feb 2016, 14:09

Super garšīgi sanāca desiņas pēc šīs receptes. Paldies! Vienīgi aizdomājos, cik veselīgi ir vārīt plēvē, vai produktā nenonāk plastmasas daļiņas?