Cūkgaļas cepetis ar plūmēm un āboliem: VIDEOrecepte svētkiem

Māmiņu klubs
Māmiņu klubs 14. novembris 2017 00:05
586

Gatavojoties valsts dzimšanas dienai, gatavosim gardu, gardu cepeti ar āboliem un piedevās pasniegsim riekstu ķirbi! No sirds iesakām šo izmēģināt, jo tas neprasīs daudz laika un rezultāts būs fantastisks- gluži kā restorānā!

Sastāvdaļas

1kg cūkgaļas filejas

4 saldi āboli

6 plūmes

1 ķiploka galva

2 ēdamkarotes angļu sinepes

1 ēdamkarote medus

Sauja rozmarīna zariņu

Dārzeņiem:

300g riekstu ķirbja

70g (sauja) lazdu riekstu

Pāris timiāna zariņu

2 ķiploku daiviņas

Pāris ēdamkarotes olīveļļas

1 ēdamkarote medus

1 citrons

150g mīkstais kazas siers

20171110160917-36718.jpg 

20171110160935-79928.jpg

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi cūkgaļas filejai. Sajauc kopā sinepes, medu, sāli un pāris sasmalcinātas ķiploku daiviņas. Iemarinē gaļu vismaz uz pāris stundām, labāk uz nakti.
  2. Iemarinēto gaļu liek cepamtraukā un apkārt kārto daiviņās sagrieztas plūmes un ābolus.Pievieno arī rozmarīna zariņus un ķiploka daiviņas. Cep 185 grādos apmēram 50 minūtes.
  3. Pagatavo marinādi ķirbim, sajaucot kopā sasmalcinātas ķiploku daiviņas, citronu sulu un medu. Ķirbi sagriež daivās  un  iemarinē uz 20 minūtēm. Pāri liek timiāna zariņus. Cep 185 grādos 25 minūtes, pārber ar riekstiem un cep vēl 5 minūtes. Gataviem dārzeņiem pāri liek kazas siera pikucīšus un pasniedz kopā ar gaļu. 

Paldies par uzņemšanu www.trentini.lv

20171112093330-42815.jpg

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies