Cik bieži mainīt krūštura ieliktnīšus?

Cik bieži mainīt krūštura ieliktnīšus?

20. Nov 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai zīdīšanas periodā māmiņa justos komfortabli un piens nenokļūtu uz apģērba, ārsti iesaka speciālos krūštura ieliktnīšus barojošām māmiņām! Cik bieži tos ieteicams mainīt, skaidro Māmiņu Kluba eksperte, klīnikas „Medeora” ginekoloģe Ilze Lieljure.

Ik dienas vairums māmiņu savus bērnus zīdīta, vidēji, ik pēc trim stundām. Tādēļ ginekoloģe krūštura ieliktnīšus iesaka mainīt pēc katras barošanas reizes.

„Reizēm iznāk, ka mazuli jābaro arī biežāk kā ik pēc trim stundām. Īpaši vasarā, jo karstā laikā bērniņš jūtas diskomfortabli un, protams, mātes piens šajā gadījumā lieliski spēj veldzēt slāpes un palīdz justies labāk. Tādēļ, īpaši vasaras periodā, manuprāt, šie ieliktnīši būtu jālieto no ēdienreizes uz ēdienreizi, tātad, jānomaina pēc katras mazuļa zīdīšanas,” uzskata ārste.

Vēl ginekoloģe piebilst, ka tad, ja māmiņai ir ļoti daudz piena un tas starp mazuļa ēdienreizēm izdalās, tad, protams, šo ieliktnīti var mainīt arī biežāk, pēc vajadzības.

„Tādu konkrētu laika intervālu, kurā ieliktnīti ir jānomaina, grūti noteikt, jo tas lielā mērā ir atkarīgs gan no bērna pieprasījuma pēc ēšanas, gan arī no tā, cik daudz piena ir konkrētajai sievietei,” skaidro Ilze Lieljure.  

Līdz ar to, ieliktnīša mainīšanas biežums atkarīgs no katras māmiņas ieskatiem. Ir jāvēro, vai piens no krūtīm izdalās arī starp mazuļa barošanu un, vai tas rada diskomforta sajūtu. Ja tā, protams, ka ieliktnīšus ieteicams mainīt biežāk.

 

„Maria Comfort” gaisu caurlaidīgie krūšturu ieliktnīši!


To priekšrocība: elpojošs, ļoti mīksts materiāls un pildījums.

 

Īpašības:

  • anatomiska forma;
  • fiksējoša lente;
  • laba uzsūkt spēja: min 13,5g ūdens vai pilnpiena;
  • papildus apģērba aizsardzība;
  • ērta lietošana.

 

Uzzini vairāk www.marialine.lv

Cik bieži tu maini krūštura ieliktnīšus?