Cik bieži jūs dodaties iepirkt pārtikas produktus?

Cik bieži jūs dodaties iepirkt pārtikas produktus?

19. May 2015, 12:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ejot kārtējo reizi uz veikalu pēc pārtikas produktiem, aizdomājos - interesesanti, kā iepērkas citi.

Varbūt esmu vienīgā tāda, kas vienmēr, neskatoties uz to, ka ir ticis sastādīts pirkumu saraksts, kas ir it kā pārdomāts, un tomēr - noteikti kaut ko svarīgu aizmirst nopirkt.

Tā nu sanāk, ka gribu dzīvot pēc shēmas - reizi nedēļā iepērku produktus pa lielam, pēc tam piepērku klāt to, kas ir beidzies- maize, piens utt.

Iemāciet man!

Padalieties, kā jūs izrēķinat, cik un kādus produktus vajag nedēļai?

Pēc tam, galu galā, katrs gājiens uz veikalu, man nozīmē tomēr papildus tēriņus, jo - eju pēc maizes, atgriežos ar maizi, baterijām un vēl kaut ko, kam it kā bijusi atlaide.

20150514073305-13290.jpg

Pavisam cita lieta vīrs - neko lieku mājās nenes, tikai to, kas uzrakstīts.

Saimniecītes, padalieties savos iepirkšanās noslēpumos un paradumos!

lauvinja lauvinja 19. May 2015, 09:10

Stingri pēc saraksta reizi nedēļā iepērkos tad, ja ir budžetā krīze un makā caurums. Bet ikdienā parasti ir tā:
Reizi divās nedēļās vienā konkrētā bodē - bāzē sapērku daļu no produktiem, kas vajadzīgi ikdienā - brokastu pārslas, sausmaizītes, kafija, mīļāko veļaspulveri, tomātu mērci un taml.
Parasti svētdienās sapērku plus/mīnus visu nākamajai nedēļai, bet iepirkšanās ir divās daļās - viena daļa pēc saraksta, to ko noteikti vajag (pirms tam izvērtējot mājās esošos krājumus), otra daļa - ēdienkarti vakariņām darba dienās kombinēju no tā, kas "uzrunā" veikalā. Lai nedēļas vidū nebūtu steidzams skrējiens uz bodi pēc piena, esmu sākusi pirkt "rezervē" ilgi glabājamo pienu. Tā kā mājās esam pārgājuši uz rupjmaizi, tad to mierīgi var iepirkt nedēļai - vienu klaipiņu maizes kastē, otru ledusskapī. Tāpat var uzglabāt baltmaizi, ja ir iepirkušies lielāki krājumi (šo metodi izmanto mani vecāki, jo viņiem laukos nav bodes pie deguna).
Jāatzīst, ka tāpat reizēm nākas bodē iegriezties arī nedēļas vidū, vai nu tāpēc, ka nav pareizi saplānots pirkums, vai tāpēc, ka meitai mājturībā ir kārtējā ēst gatavošanas mācību stunda un vajag kaut ko, kas mājās nav.

Ēdienkarti parasti salieku galvā tā - vienu vakaru zupa, otru pamatēdiens.