Ciemos pie Omes un Opīša (pirmā diena)

Ciemos pie Omes un Opīša (pirmā diena)

17. Jul 2015, 09:28 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Šajā nedēļā (16. līdz 19. jūlijs) nolēmām doties uz Latgali, ciemos pie Omes un Opīša uz četrām dienām. 

Mūsu maršruts:

Pirmā diena: Mini Zoo Dobuļi - Skrīveru Dendroloģiskais parks

Otrā diena: Nīcgales Lielais akmens – Līksnas takas

Trešā diena: Dinaburgas cietoksnis – Kristus Karaļa kalns

Ceturtā diena: Laukezers

 Pirmajā deinā sākām ar Mini Zoo, kurā ir daudz dažādu savvaļas dzīvnieku un putnu, tie ir ievesti no visiem pasaules stūriem. Šeit ir arī iespējams piknikot un padzīvoties atpūtas laukumā. Sīkāku informāciju par šo vietu varat atrast www.minizoo.lv Mazajam ļoti patika trusīši, to tur ļoti daudz un vēl skaistie pāvi un Makaks, kas visu laiku lēkāja šurpu turpu un ik mirkli mēģināja ko nodiedelēt. Adrianam šeit ļoti patika, jo redzēja dažādus dzīvniekus, kurus parasti var aplūkot tikai grāmatās un viņam bija iespēja izjāt ar zirdziņu, mazais bija sajūsmā. 

20150717091638-54373.jpg

 Cenas šeit ir sekojošas:

Pieaugušajiem – 4 eiro

Bērniem – 3 eiro

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni) – 11 eiro (Papildus tēriņi – ja vēlas pabarot dzīvniekus – 1 eiro par barību un ja vēlas izjāt ar zirdziņu – aplis 1,50 eiro).

Pēc nelielas pastaigas pa mazo Zoo devāmies tālāk un nākamā pieturvieta, kur izstaipīties un ko uzkost bija Skrīveru Dendraloģiskais parks. Tikai nepilnus 80 kilometrus no Rīgas, šosejas Rīga – Daugavpils malā atrodas Skrīveru svešzemju koku stādījumi. Tajā ir izveidotas pastaigu takas un skaista strūklaka.

20150717091830-32763.jpg

Pa ceļam atradām vietu kur paēst restorānā ‘’Klīdziņa’’, tas atrodas  Rīgas-Daugavpils šosejas malā pirms pagrieziena uz Skrīveriem. Vienkārša vieta, kur ātri iekost.

Tālāk mūsu ceļš veda pie vecvecākiem. Mūsu pirmās diena iesākās agri no rīta un beidzās vakar pusē, mazais un arī mēs bijām pārguruši no garā pārbrauciena.