Ciemos pie Minhauzena!

Ciemos pie Minhauzena!

06. Jun 2014, 13:03 lauvinja lauvinja

Pagājušā nedēļas nogalē nolēmām, ka ir jāatzīmē mazā bērna dzīvē nozīmīgs pagrieziens - bērnudārzā izlaidums nosvinēts! Ļāvām izvēlēties uz kuru pusi doties, bet saprotot, ka šoreiz nekur tālu negribas rādījām iepriekšējo gadu bildes un palikām pie Minhauzena apciemojuma!

Minhauzens, kā zināms, mīt Duntē. Nav pārāk tālu no Rīgas - kā reiz mazam vienas dienas izbraucienam bez nakšņošanas. Ja nu kāds nezin, kur tas Minhauzena muzejs atrodas un ko tur var darīt, var izpētīt web lapu. Muzeja darba laiks darba dienās no 10-17, brīvdienās no 10-18.

Man gan gribētos teikt, ka Minhauzena muzejs ir kas vairāk kā muzejs - ir gan ekspozīcija, ko gan ieteiktu baudīt gida pavadībā, jo tomēr viss "sāls" ir stāstā. Šoreiz to neapmeklējām, jo bijām to darījuši iepriekš, bez tam to tomēr vairāk novērtē pieaugušie. Maksa - 3,50 eiro pieaugušajam, 2,50  eiro skolēniem/pensionāriem, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas. Būtiski - gids ģimenēm 3 eiro, citiem 15 eiro.

Ir divas dažādas takas - Meža taka vijas cauri mežam, gandrīz līdz pašai jūrai (var nogriezties un sasniegt jūru - apmēram 200 m no takas vidus līdz jūras krastam), Taka uz alus kausu , pabeigta salīdzinoši nesen un vijas pa tīrumu, šķērso šoseju caur tuneli un ved līdz milzīgam alus kausam. Abās takās pa gabaliņam ir dažādi kokgriezumi saistīti ar Minhauzenu un viņa stāstiem. Pastaiga pa Meža taku 3,50 pieaugušajam, pa Alus taku 2,50 pieaugušajam. Mums vecā labā meža taka patika labāk, varbūt tāpēc, ka bija karsts un krūmi/mežš dod ēnu. Meža takai ir 3 garumi un var izvēlēties cik daudz esat gatavi nostaigāt - es gan rekomendēju doties pa maksimumu, jo, manuprāt, nepilni 5 km pastaigai nav daudz.

Takas ir izbraucamas ar ratiem - izliktas ar dēļiem, tomēr jārēķinās, ka meža takā pāris vietās būs rati jāpārceļ kritušiem kokiem.

Bērnu prieks un acuraugs ir milzīgs rotaļu kuģis - rotaļlaukums. Cena 2 eiro bērnam, vecāki var doties bez maksas, apkārt žogs, līdz ar to nav jāuztraucas, ka aizskries un iekritīs dīķī vai pazudīs. Tāpat var apsēsties uz soliņa.

POZITĪVI - gan taku apmeklētājiem, gan kuģa apmeklētājiem dod aproces - var doties izbaudīt atkal un atkal, īpaši labi tas ir attiecībā uz rotaļu kuģi.

Pilna cenu liste pieejama šeit.

Pieejamas arī piknika vietas - ar grilu un nojumi, par maksu gan. Toties vēl neliels rotaļlaukums ir bez maksas.

Pusdienojām vasaras kafejnīcā Tikai paēdis ir karotājs, kas atrodas muzeja teritorijā. Paēst var, bet neteikšu, ka izceltos ar labu izvēli, jo faktiski viss aprobežojās ar kartupeļiem frī ar piedevām, bet bērns sajūsmā. Cenas normālas 3-6 eiro porcija. Patīkams pārsteigums - leišu limonāde ar gaužām dabīgu sastāvu un labu garšu.

Ja nu pastaigu takas un svaigais gaiss nav jūs galīgi nogurdinājis, tad atpakaļceļā var piestāt Saulkrastos pie Baltās kāpas, izmest loku pa taku, baudīt skaistos skatus un vērot kā Pēterupe līkumu līkumos ietek jūrā. Jārēķinās, ka pie kāpas ir tikai maksas autostāvvieta - stunda sestdienā maksāja 1,4 eiro.

Ak jā, bildes ar māmiņu klubu fonā nav - jo vēl nebija pasūtījumā.

Jauku atpūtu arī Jums!

lauvinja lauvinja 06. Jun 2014, 06:36 MadaraK

Alus kausa taka šķiet tikai šogad atvērta.