CETURTAIS SOLIS: Ja piena mājās pietiekoši, ar mums viss ir kārtībā!

CETURTAIS SOLIS: Ja piena mājās pietiekoši, ar mums viss ir kārtībā!

10. Jan 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā reizē ar www.centralmarket.lv atbalstu esam nolēmuši jūs apdāvināt ar dzīvei un enerģijai svarīgu produktu grozu visai ģimenei. Tas taču ir aktuāli ikvienam, vai ne? 

Kādiem produktiem jūs dodat priekšroku? Vai atbalstāt vietējos ražotājus, vai pērkat to, kas cenas ziņā ir izdevīgāks? Kādu maizi pērkat un kur? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklēsim rakstos: PIRMAIS SOLIS - 7.janvārī, OTRAIS SOLIS - 8.janvārī, TREŠAIS SOLIS - 9.janvārī, CETURTAIS SOLIS - 10.janvārī, PIEKTAIS SOLIS - 11.janvārī.

Visu svarīgāko gribam izrunāt mūsu jaunajā konkursā!

PIECI SOĻI:

uztura produkti

20160107133942-41627.jpg

Katru dienu publicēsim vienu diskusiju, sākot no šodienas, 7.janvāra, līdz pat svētdienai 11.janvārim. Katru dienu gaidām no jums atbildes, un tās vēlamies apkopot, padaloties rezultātos arī ar jums!

CETURTAIS SOLIS

Gotiņas piens - ikviena cilvēka veselībai katru dienu!

20160107221346-93994.jpg

Atcieries: dzersi pienu katru dienu, būsi vesels! Piens satur daudz kalcija, kas atbild par zobiņiem un kauliņiem. Starp citu, svaigākie pētījumi atklājuši, ka piens ar samazinātu tauku saturu ir veselīgāks, lai gan attaukošanas procesā pienam zūd A un D vitamīni, pēc tam tie tiek pievienoti. Tāpat visas vērtīgās vielas, kas ir pienā ar samazinātu tauku saturu, ir arī citos produktos, kas tiek ražoti no piena.

Konkursa ietvaros atbildi uz jautājumiem:

  • Vai tev un tavai ģimenei garšo piens? Cik treknu pienu izvēlaties?
  • Kur un kādā cenā iegādājaties pienu?
  • Kādus piena produktus lietojat ģimenē? Kādas firmas ražojumiem dodat priekšroku?
  • Pievienojiet foto ar mīļāko pienu un piena produktiem
  • Uzraksti sakāmvārdu, kas saistīts ar pienu un piena produktiem. Tam jābūt tādam, kas atbilst jūsu ģimenes attieksmei pret pienu!

Starp visām dalībniecēm, kuru atbildes būs kvalitatīvas, ar nosacījumu, ka dalībnieces piedalās visās diskusijās, izlozēsim kādu, kas tiks pie brīnišķīgas balvas!

BALVU FONDS

PĀRTIKAS PRODUKTU GROZS

30 EIRO VĒRTĪBĀ  no 

CENTRALMARKET.LV

20160107171415-48910.jpg

Gaidām komentārus no 7.janvāra līdz pat 11.janvārim ieskaitot!

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklēsim rakstos: PIRMAIS SOLIS - 7.janvārī, OTRAIS SOLIS - 8.janvārī, TREŠAIS SOLIS - 9.janvārī, CETURTAIS SOLIS - 10.janvārī, PIEKTAIS SOLIS - 11.janvārī.

Māmiņu Klubs

 

Konkursu atbalsta:

20160107133445-55250.jpg

"Mēs piegādājam pārtiku

no Centrāltirgus

līdz  jūsu mājas namdurvīm!"

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 11. Jan 2016, 23:47

visai gardas brokastis 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 11. Jan 2016, 23:45

Piens mūsmājās kā īstais piens tiek lietots tikai man pie rīta kafijas
Biezpienu ēdu es, sieru ēdu ļoti reti. Kefīrs/ paniņas ir visai reti ,bet ir .
jogurts arī šad tad ir, bet arī minimāli.
Bet pat cik mums bērni nevar lietot piena produktus un tā izstrādājumus,tad mēs aizvietojam pienu ar - rīsu pienu, auzu pienu, mandeļu pienu[ diezgan reti ] sojas piens
Ir mājās sviests. tiek izmantots gan uz maizītes, gan konditorejā.
Piens ir 2% Tukuma piens. Cenai nav īsti nozīmes.
Pērku veikalā - Rimi,Maxima ,superneto , atkaribā kurā esmu iegājusi 😃

Balts kā Piens!

mamma27 mamma27 11. Jan 2016, 20:59

Piens- tā ir lieta,kas nedrīkst nebūt ledusskapī. Pienu dzeram mēs visi. Jau kopš bērnibas piens ir ikdienas ēdienkartē iekļauts.
Kad esam laukos pie mammas,tad pērkam pienu no tantes ,kura audzē kazas. Bet šad tad arī govs pienu. Rīgā govi un kazu neatradīsi,tad nu veikala paku piens ir pēdējos desmit gadus uz mana galda. Bet laukos bērniem dodam vietējo.
Pērku 2,5 vai 3,5 procentīgo pienu. Pārsvarā pērku tādu,kas ir ar korķīti skrūvējams,ilgāk saglabājas svaigs. Firmai nav nozīmes.
Piena produkti- siers ir visiecienītākais.(Trikātas) Biezpiens reti,bet lietojam(skatos ,kuram akcijas cena).Sieriņi-nav veselīgi,bet garšo.(Kārums vislabākie) Svaigais siers- lavašā un uz maizītēm. (pēdējā laikā Rasas)Saldējums našķis nr.1 vasarā- te nav konkrētas firmas,daudzi garšo).

Pienu ēdu ,pienu dzēru ,pienā muti nomazgāju😀

inleila inleila 10. Jan 2016, 22:01

Tīru pienu nedzeram, ja tikai kakao, pie kafijas pielejam vai ar brokastu pārslām. Man bērnībā garšoja, laikam par daudz bērnībā dzēru, ka tagad īpaši neprasās. 😀 Protams, pienu izmantojam vārot putras, gatavojot omleti, pankūkas, desertus. Mums palaimējies, jo pienu nepērkam, bet 1-2 reizes nedēļā braucam pie radiem pēc īstā lauku piena, siera, sviesta kad ir arī krējuma un biezpiena. Par piena treknumu īsti nezinu, bet trekns gan, kā jau īstais lauku piens😃 bet tā kā daudz nelietojam par kaloriju daudzumu neuztraucos. Protams, veikalā sanāk nopirkt kādu jogurtu, biezpiena sieriņus, kefīru. Ir mēģināts gatavot arī mājas kefīru un jogurtu, bet veikalā pirktaus tomēr garšīgāk. Dažādus perkam: Limbažu piens, Kārums, Valmiera
Vienreiz ir baudīta piena vanna, sajūtos gandrīz kā Kleopatra
😃
Pirmais, kas ienāca prātā, teiciens par pienu: pienu ēdu,pienu dzēru, pienā muti nomazgāju!

Ilvija82 Ilvija82 10. Jan 2016, 21:16

Labvakar!
Mūsu ģimenē visiem garšo piens un tā produkti. Pienu un kefīru pērku 2,5%, jo tas man šķiet optimālakais tauku saturs piena produktos! Biezpienu pērku 5% vai 9%, ja pērku vīram vai dēlam, bet ja sev, tad pietiek ar 05%. Krējums mums arī vienmēr ir mājās - 20%.
Pienu un tā produktus iegādājos Maksimā vai Topā.
Dēliņam garšo putras, tāpēc viņa mīļākais piena produkts ir piens. Ļoti garšo biezpiens ar banānu. Dēliņš labprāt dzer arī kefīru. Arī no jogurtiem neatsakas. Pie putras lieku sviestu. Vīrs nekad neatsakās no biezpiena ar iebiezināto pienu un krējumu, garšo arī ķīselis ar pienu, arī debessmanna ar pienu. Man pašai garšo paniņas, kefīrs, biezpiens. Pēc grūtniecības, kad ļoti dedzināja kunģi un daudz dzēru pienu, tagad to lietoju tikai pie kafijas. Sviestu nelietoju vispār. Ļoti garšo siers.
Maize vienmēr krīt ar sviestu uz leju.'
Piens - atdzimšanas eliksīrs.

cecii cecii 10. Jan 2016, 14:44

No mūsu ģimenes 5 cilvēkiem vienam, t.i. vīram ir aizliegums lietot jebkādus piena produktus, un jaunākajam bērnam tie ir stipri jāierobežo. Bet mēs 3, tie, kas drīkst, lietojam uz nebēdu.
Tagad lūdzu dietologi un klasiskās uztura piramīdas piekritēji pāršķiriet citu lapu, jo mēs pērkam un ēdam pašus treknākos piena produktus (jo tieši tie izrādās ir veselīgākie un organismam saprotamākie). Parasto pienu pērku diezgan reti, jo papētot bērnudārza ēdienkarti, secināju, ka pa dienu bērni dabū pienu daudz par daudz, līdz ar to, mājās piens parastais nav. Ja nu nopērku, tad svaigpienu ar ~4% tauku saturu (1l pa ~1 EUR, Z/S "Veckūkuri"😉, bet tas ātri vien saiet rūgušpienā un tiek iecepts plācenīšos.
Es pati visvairāk patērēju sviestu, saldo krējumu. Ļoti vēlos iemācīties pagatavot GHĪ sviestu, bet, kamēr es vēl mācos, tikmēr pērku Cesvaines vai kāds nu patrāpās akcijā, parasti ap 1 EUR par paciņu. Pārsvarā sviestu lieku pie...kafijas. Droši vien daudzi šausmās saķer galvu, bet bieži vien brokastīs, kas man ir ap 12:00, jo agrāk parasti nav apetītes, gatavoju tā saucamo "bulletproof coffee" ar sviestu un kokosriekstu eļļu.
Saldo krējumu parasti mazliet pievienoju dārzeņiem. Izvēlos to, kam 35% tauku saturs un īsāks derīguma termiņš. Vienmēr ledusskapī ir pāris pudeles Lazdonas kefīrs ar bifido baktērijām 3.2%. Tas ir garšīgākais no visiem izmēģinātajiem, bērni atzinīgi novērtē.
Mans grēciņš, ko nevienam nedodu, ir siers ar zilo pelējumu, pērku mazu gabaliņu un izbaudu kā delikatesi. Vai nu gorgonzola, vai camamber, vai combozola.
Vienmēr ledusskapī mums ir svaigais siers, parasti Limbažu klasiskais krēmsiers (uz akciju 0.70 Eur, pilna cena 1.19 Eur), ko var ilgi uzglabāt, bet pēc vajadzības likt gan sāļajos ēdienos, gan desertos. Manuprāt, ģeniāls produkts ar labu sastāvu un plašu pielietojumu.
Nu jau labu laiku mūsu plauktā parādījušās sūkalas, kas ir ļoti veselīgs un vitamīniem bagāts produkts, kas rodas siera pārstrādes procesā. Kādu brīdi pirku Smiltenes Piena spēka sūkalas, bet īsti neapmierināja. Parasti ieskāba, pirms bijām izdzēruši (it kā jau labi, jo dabīgs produkts...) Tad atklāju vācu ražojumu Gefro sauso sūkalu pulveri. To no rītiem maisām ar svaigām ogām kokteiļos, pēc garšas sanāk gandrīz kā saldējuma kokteilis.
Bērni ir iecienījuši arī biezpienu (5%, vai Ricotta laikam 8%), ko parasti gatavoju kā saldo deseru - ar ogām, ievārījumu. Līdz ar to nekad nepērkam saldos sieriņus un jogurtus, kas man galīgi nešķiet piemēroti bērna ēdienkartei.
Tomātu laikā un svētku reizēs mūsu ledusskapī uzrodas arī Mocarellas bumbiņas un siera nūjiņas.
Agrāk nesapratu, kādēļ zeķes dēvē par sieriem/sieriņiem, līdz paostīju Latvijas sieru 😃. Vai citur pasaulē arī siers ir šādi folklorizējies?
Kādreiz daudz sportojot un trenējoties biedri ir teikuši - nu gan kājās biezpiens. Smieklīgi. 🤣
Vecmāmiņa bērniem bija piesolījusi "putna pienu". Kā lai mazais cilvēks saprot, kas tas par pienu?!? Ja nu tiešām slaucams putns ar gardu pienu 😛
Foto sameklētas google.com

10. Jan 2016, 00:30

Mūs ģimenē piens arī ir viens no tiem produktiem, kuri tiek samērā bieži ielikti iepirkumu groziņā. Iegādājamies 2% vai 2,5% pienu. Firmu izvēlos Rimi vai Annele(var arī kādu citu, ja ir atlaide, jo sekoju līdzi cenai, t.i līdz 1 eur par 1l). Iepērkos tuvākajā lielveikalā, jo pienu neizvēlos pirkt no zemniekiem. Ir kādi aizspriedumi par higēnas normu ievērošanu, jo ir bijis gadījums, kad vīrs, vēloties pievērsties eko dzīvesveidam, aiziet pie saimnieces uz viņas saimniecību, bet tur kundze ir stiprā reibumā, bet šādā stāvoklī ir gatava tirgoties. Vēl viens nozīmīgs faktors kapēc izvēlos veikalā pieejamo pienu ir tas, ka viņš ir pasterizēts un es kā grūtniece nedrīkstu uzturā lietot nepasterizētu pienu/piena produktus, lai nekaitētu gaidāmajam mazulim. Mājās pasterizēt pienu nav laika, jo ir gana daudz darbiņu, pienākumu, vēl lielais bērns, kurš mīl ļoti blēņas darīt.
Bez piena vēl labprāt panašķojamies ar Smiltenes saldo biezpienu ar rozīnēm un Kārums zemeņu jogurtu. Tie ir top piena produkti, kas parasti diezgan ātri pazūd no ledusskapja.

-Meita kā pienā mazgājusies!