Neatkārtojamā ceptu ābolu smarža jau vien rada svētku noskaņu. Pirms 2000 gadiem āboli nebija tikai auglis. Ābols bija auglības simbols. Ābola sarkanā puse simbolizēja dzīvību, bet baltā puse – nāvi, kā arī atgādināja par paradīzi un grēkā krišanu. Izmēģiniet šo recepti un svētkos ieprieciniet savu mīļos!
Sastāvdaļas
10 skābeni āboli
50g mandeles
50g rozīnes
10 ēd.k. brūkleņu ievārījums "Milda"
1/2 gl. sarkanvīns
1 kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
sviests
Pagatavošana
Aboliem nogriež cepurīti (kopā ar kātiņu), izgriež serdi un mazliet izgreb vidu. Mandeles sasmalcina, pievieno ievārījumu un rozīnes.
Ar šo masu piepilda ābolus. Ābolus pārliek cepamajā formā un apsedz katru ābolu ar cepurīti. Uz katra ābola uzliek pa mazai piciņai sviesta.
Formā ielej sarkanvīnu, pievieno kanēļa standziņu un krustnagliņas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45 min