Cenšos norobežoties no mammu sarunu grupiņām

Cenšos norobežoties no mammu sarunu grupiņām

03. Jan 2018, 14:40 UlrikaP UlrikaP

Kad gaidīju pirmo mazuli, portālā, kurš vairs neeksistē, sadraudzējos ar citām mammām, kurām bērniņi dzima tajā pašā laikā. Tagad, gaidot jaunāko, arī pievienojos čata grupiņai, taču nav iespējams salīdzināt mammas, ar kurām komunicēju kādreiz, un tām, ar kurām tagad.

Jāteic, ka tagad iespēju robežās mammu čatam eju garām ar līkumu un ziņas izlasu vien reti, jo ņemšanās, salīdzināšana, vienai otras aprunāšana un dažbrīd arī nedaudz apsmiešana, nav manam prātam saprotama.

Varat mani saukt par galīgi jokainu un savrupu cilvēku, taču labāk tā.

Nesaprotu, kas gan citām mammām tā ir par tieksmi nepārtraukti salīdzināt bērnus? Tik bieži saņemu jautājumus, vai tad manējais beidzot nav sācis staigāt, ka nu jau šie jautājumi izraisa dusmas. Jo kā gan tas var būt, ka mans bērns, kurš starp grupā esošajiem mazuļiem ir gandrīz vecākais, vēl neprot staigāt? Citi jau paši skrien gandrīz vai no brīža, kad tikko mamma nokāpa no dzemdību galda, citi jau paši ēd ar karoti, citi saprot, kas jādara ar podiņu. Tā tikai manējais uz pārējo fona tāds neattīstīts pagadījies. Vismaz tā uzskata viņas.

Tāpēc savu nervu mieram norobežojos no šīm klukstēm, kurām, acīmredzot, nav cita dzīves piepildījuma, kā vien citu tirzāšana, un maksimāli cenšos izvairīties no kopīgajiem tusiņiem ar šīm mammām.

Lasu, ka citām ir paveicies – kopīgi pasākumi, kopīgas pastaigas. Tā vismaz šķiet no ārpuses, jo grupiņu sarunu aizkulises īsti nezinu.

Tikmēr mūsu čatā mammas nekaunās citas apsmaidīt par ne tā saģērbtiem bērniem (nu, nav visām stilīgākās drēbes sapirktas) vai arī uzskatiem, kas krasi atšķiras no viņu pašu pieņēmumiem. Pietrūkst saprātīgas paškritikas. Tāpat arī saņemu regulārus jautājumus, vai gan es tiešām vēl aizvien turpinu savu bērnu barot ar krūti? Gads taču bērnam jau esot! Ja es neatmetīšot zīdīt tagad, tad puika pupā karāšoties līdz pilngadībai.

Nu, parādiet man kādu bērnu, kurš tik ilgi ēdis mammas pienu, parādiet! Ja es būtu padsmitgadīga meitene, kurai tikko piedzimis pirmais bērniņš, tad varbūt sāktu pārvērtēt katru šo čata māmiņu silto “ieteikumu” un uztraukties, bet tā kā esmu mamma jau ar stāžu, tad gribas vien pasmaidīt un teikt, lai meitenes labāk savu enerģiju velta kam vērtīgākam. Kam?

Kamēr es mājās tieku galā ar diviem bērniem, dzīvoklis katru dienu ir izpucēts, sagatavots ēst, bērns izvests pastaigā, citām šos darbus mēdz darīt vīrs, pārnākot mājās no darba, vai arī omītes, jo pati mamma taču ir tik nogurusi. No kā? Nevaicājiet! Laikam no vaļošanās dīvānā un saldumu ēšanas, jo laukā ar bērnu nedrīkstot iet- pārāk vēss, vējiņš, lietutiņš.

Ceru, ka jums ar māmiņu sarunu grupiņām ir noveicies vairāk nekā man.

06. Jan 2018, 12:05

Es arī norobežojos, kā sāka iet teksti par un ap barošanām, tavs bērns māk to, tavs vēl nemāk- taču tas nav normāli... un jo vairāk grupiņā pienāca dalībnieces, jo trakāk gāja vaļā.. nu nē, nav jāčakarē sev smadzenes. Savi bērni visu dara laikā, ēd tik cik var un neviens no malas nejaucas un nemāca kā dzīvot.. un tā ir vieglāk 😀
Man prieks, ka ir arī mammas, kuras visu var sadarīt pašas, bez vīra un omītēm 😀 Dažkārt gan no malas noraugos un ilgojos, kaut atnāktu kāds un pateiktu- ej atgulies, es pieskatīšu bērnus.. 😀

03. Jan 2018, 20:53

Mums ir ļoti forša grupiņa, rīkojam kopā randiņus un bērnu tusiņus. Tiesa gan, ka no vairākiem desmitiem sašaurinājām grupiņu uz 22. Ja varbūt būtu otrais bērns, tad neiesaistītos, jo tas paņem daudz laika izsekot ziņām līdzi, bet ar pirmo bērnu man tas ir patiešām liels atbalsts😉

mamma88 mamma88 03. Jan 2018, 20:30

Te jau arī uzturas lielākoties mammas ar galīgi maziņiem. Tām, kurām jau skolnieciņi, tās šo forumu varbūt palasa, bet neko daudz neraksta. Tas ir mans tāds novērojums. Kaut kādās grupās un čato neesmu, nav tik daudz laika tam un gribēšanas.

cecii cecii 03. Jan 2018, 18:59

Mēs arī nu jau sesto gadu kopā mammas ar bērniem ganāmies. Nav dikti aktīvi, bet vienalga forši.

lauvinja lauvinja 03. Jan 2018, 16:19

Man pagadījās ļoti jauka grupiņa, izveidojās foršs kodoliņš, ar kuru kopā bērnus ganījām līdz pa skolai, pēc tam gan pajuka.