Ceļvedis jogas maratonā 25.08.214 – 31.08.2014!

Ceļvedis jogas maratonā 25.08.214 – 31.08.2014!

21. Aug 2014, 11:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā kā joga iegūst aizvien lielāku popularitāti arī Latvijas iedzīvotāju vidū, tad arī piedāvātais klāsts kļūst plašāks. Pasniedzēji nepārtraukti pilnveido savas zināšanas gan Latvijā, gan ārvalstīs un bez Hatha jogas, Pilašu jogas, Yin jogas un Karstās jogas, kas jau kļuvušas pierastas, piedāvājumā uzrodas Akro joga, Joga skrējējiem, Joga bērniem, Joga vīriešiem, Joga atlētiem, Joga māmiņām ar mazuļiem, Grūtnieču joga. Kā izvēlēties sev piemērotāko? Piedāvājam nelielu jogas ceļvedi:

Hatha joga- ir mācība par fizisko harmoniju, ko var sasniegt ar fizisku ietekmi uz organismu (diēta, elpošana, asanas jeb pozas, fiziski vingrinājumi, enerģētiskie bloki jeb banghas, žesti jeb mudras), un psiholoģisko līdzekļu palīdzību (meditācija un uzmanības koncentrēšana pozas izturēšanas laikā, pranayama jeb elpošanas vingrinājumi). Nodarbībās galvenais uzsvars Hatha jogā ir likts uz mugurkaula veselību, mierīgu un kontrolētu elpu un netraucētas dzīvības enerģijas plūsmas nodrošināšanu.

Yin joga - Yin Joga aicina mūs apstāties un dziļāk ieskatīties sevī, kur visas nodarbības laikā notiek smags darbs- tā ir dziļi meditatīva jogas nodarbība, kas koncentrējas ne tik ļoti uz muskuļu aktivizēšanu, bet iedarbojas uz locītavām un saistaudiem. Nodarbības laikā pozas (asanas) iztur no 1 līdz pat 20 minūtēm. Jūs pamanīsiet, ka ķermenis reaģēs uz šo jogu pavisam citādāk.

Karstā joga Gundega – nodarbība, kas sevī apvieno Hatha jogas principus un paaugstinātu telpas temperatūru( 35- 38 grādi). Siltums sasilda muskuļus un saites un kā dzīvības uguns dziedē gan fiziski, gan meditatīvi, tāpēc jogas nodarbību iespējams veikt daudz dziļākā līmenī.  

Akrojoga – joga, kurā iemāca, kā varam sevi tonizēt, izstiept un līdzsvarot ar otra cilvēka ķermeņa palīdzību, paralēli attīstot spēju uzticēties un atvērties. Akrobātikas elementi atbilstoši katra sagatavotības līmenim no pavisam vienkārša līdz profesionālam.

Joga skrējējiem – nodarbība īpaši piemērota skrējējiem, jo uzmanība tiek vērsta uz skriešanai izmantoto muskuļu un saišu elastības un tonusa attīstīšanu. Būtiski samazina traumu risku.

Pilates joga- nodarbība, kurā apvienota jogas un pilašu pozitīvā iedarbība uz cilvēka ķermeni, un īpaši mugurkaulu, nodrošinot tā veselību – gan emocionālajā, gan fiziskajā līmenī.

YinYasa- tā ir balstīta uz plūstošu ķermeņa kustību sinhronizēšanu ar elpu. Šis ir viens no visspēcīgākajiem jogas veidiem. Jogas asanas plūstoši, bez pārtraukuma no vienas pāriet nākamajā, saglabājot vienotu ritmu ar katru mūsu ieelpu un izelpu, tādā veidā disciplinējot un noturot uzmanību uz katru kustību.

Joga bērniem- apmeklējot šīs nodarbības bērns kļūs mierīgāks un mazāk ietekmējams no sabiedrības, pārliecinātāks par sevi un atvērs savu individualitāti.

Joga māmiņām ar mazuļiem – nodarbība, kuras laikā atgriezīsiet sevi gan fiziski, gan emocionāli stabilā formā, paralēli nostiprinot emocionālo saiti ar bērniņu.
Joga vecākiem ar bērniem - burvīgs kopīgi pavadīts laiks visai ģimenei aktīvās nodarbēs ar savām atvasītēm, caur to stiprinot savstarpējo uzticēšanos un emocionālo saiti, kā arī sniedzot papildus drošības un mīlestības sajūtu saviem bērniem, kas ir neatņemama sastāvdaļa viņu prasmei veidot uz uzticību balstītas attiecības arī ar pasauli.

Grūtnieču joga – joga bērniņa gaidīšanas laikā palīdz to padarīt maksimāli patīkamu topošajai māmiņai, kā arī  palīdz sagatavoties brīnuma sagaidīšanai bez bailēm un stresa, gan sagatavojot ķermeni, gan piepildot sevi ar zināšanām un mīlestību.

JAUNUMS!

Joga vīriešiem – nodarbība, kura īpaši pielāgota vīriešu ķermeņa specifikai, kas bieži vien ir mazāka lokanība, bet lielāka izturība. Tiek attīstīta saišu elastība, bet netiek piemirsts arī spēka elements. Neatņemams ierocis cīņai ar stresu, kā arī atjaunošanā pēc garas sēdēšanas pie datora. Nebūs jāsarkst, ka nevari noliekties līdz zemei.

Joga atlētiem – nodarbība, kas pielāgota sportistiem, lai samazinātu traumu risku un atveseļotu jau traumētās ķermeņa daļas. Šī joga ir pilnvērtīgs atveseļojošs instruments, ko atzīst un izmanto sportisti visā pasaulē.

ExpressGundega iesācējiem- ieteicama apmeklēt iesācējiem, jo paredzēta ķermeņa un prāta sagatavošanai Karstās jogas nodarbībām.

SaulesSveiciens – nodarbībā uzsvars tiek likts uz saules sveicienu un tā variācijām, kas vispusīgi  atmodina un līdzsvaro enerģijas plūsmu ķermenī, tādējādi sagatavojot jaunai dienai!

Atjaunojošā joga- nodarbība, kurā fokuss vērsts uz pasīvu saišu un muskuļu izstiepšanu, tāpēc tiek izmantoti papildus atbalsti, kas nodrošina saudzīgāku un dziļāku stiepšanu. Laba kombinēšanai ar aktīvākām nodarbībām. Relaksēs un atjaunos.

 

Lai vēl vairāk atvieglotu izvēli, tagad nodarbības sadalītas pa līmeņiem:

1.līmeņa nodarbība – piemērota iesācējiem

Jauktu līmeņu nodarbība – piemērota gan iesācējiem ar bāzes zināšanām un gatavību darboties ar noteiktu piepūli, gan pieredzējušiem jogotājiem

Nodarbība, kas piemērota visiem līmeņiem – katrs varēs attīstīt sevi individuālā ātrumā un pielikto pūļu daudzumā

2.līmeņa nodarbība – paredzēta pieredzējušiem jogotājiem, nodrošina dziļāku izpratni, ilgākas fiksācijas, un advancētāku pozu izmantošana ( t.sk. dziļāki atliecieni, roku balanss un dziļāka izgriešana) 

Taču vislabāk ir izmantot iespēju izmēģināt visas, lai saprastu, kura ir atbilstošāka tieši tev un tavam ķermenim. Piesakies JOGAS MARATONAM 25.08.2014 -31.08.2014 Labo Sajūtu Laboratorijā, kura laikā VISAS NODARBĪBAS TIKAI PAR ½ CENU, un iepazīsties ar mūsu jauno RUDENS nodarbību grafiku! Vietu skaits nodarbībās ierobežots.

Atrodi savu jogu!

 

Time

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

07:00

Meditation (Ilze)
60'

Ashtanga (Liene K.L)
60' 1st&2nd

YoFusion (Lisa)
70' eng

Pilates (Veronika)
60'

HotGExpress (Lisa)
70' eng

 

 

 

HotGEkspress(Edgars)
60'

 

 

SunSalutation (Edgars)
60'

 

 

08:30

 

 

 

 

 

Pilates (Veronika)
60'

 

09:00

 

 

 

 

 

YinYasa (Lisa)
90'eng 1st&2nd

Hatha (Ilvita)
105'

09:45

 

 

 

 

 

Hatha (Edgars)
60'

 

10:00

 

 

Yin (Lisa)
90' eng

 

Yin (Daina)
90'

 

 

11:00

 

 

Mums&Babys (Liene B.)
60'

 

Mums&Babys (Liene B.)
60'

Kids (Liene B.)
60'

 

 

 

 

 

 

HotGundega ***
90'

 

12:00

Yin (Daina)
60'

Pilates (Veronika)
60'

ExpressG (Daina)
60' Beginners

Pilates (Veronika)
60'

ExpressG (Daina)
60' Beginners

 

 

Hatha (Liene B.)
60'

 

 

 

Hatha (Liene B.)
60'

 

 

14:00

 

 

Pregnancy (Ilvita)
75'

 

Pregnancy (Ilvita)
75'

 

 

16:00

 

 

 

 

HotGundega (Daina)
90'

 

 

16:30

 

 

 

 

Restorative (Lisa)
75'eng

 

 

17:00

 

Parents&Kids (Liene B.)
60'

 

Parents&Kids (Liene B.)
60'

 

 

 

17:15

Hot Gundega (Daina)
90'

 

HotGundega (Daina)
90'

 

 

 

 

17:30

Hatha (Govind)
90'

 

Hatha (Govind)
90'

 

 

 

 

18:00

 

Kids (Liene B.)
60'

 

Kids (Liene B.)
60'

Hatha (Govind)
90'

 

HotGundega (Edgars)
90'

 

HotGundega (Ilvita)
90'

 

HotGundega(Lisa&Vineta)
90'

 

 

 

18:15

 

 

 

 

Ashtanga (Ilvita)
105' 1st&2nd

 

 

19:00

HotGundega (Daina)
90'

Yin (Vineta)
90'

HotGundega (Daina)
90'

Workshops

 

 

Hatha (Vineta)
90'

19:15

YoRunners (Lisa)
90' eng 1st &2nd

 

Ashtanga (Ilvita)
90'

 

 

 

 

19:45

 

Yoga for Men (Edgars)
90'

 

YoSports (Edgars)
90' 1st