Ceļojuma praktiskā puse - ēšana un citi sīkumi

Ceļojuma praktiskā puse - ēšana un citi sīkumi

20. Aug 2016, 20:54 lauvinja lauvinja

Ēšanas izdevumi sastāda gana lielu daļu no ceļojuma budžeta. Tāpēc man tiešām patīk Polija, kur normāli ar ģimeni paēst var iekļaujoties 20 eiro par ēdienreizi.

Toties Slovākijā lēts vīns – glāze vīna daudzās vietās cenā no 0,75 eiro līdz 1 eiro par glāzi. Tiesa arī bodē 5 l vīna pods maksā 8 eiro! Slovākiem gan arī īpatnēja izpratne par zaļajiem salātiem:

20160820205210-40133.jpg

Lai šo izdevumu pozīciju samazinātu un nebūtu jāpārtiek no maizītēm, man patīk nakšņot vietās, kur pieejama virtuve, piem. dzīvokļos, istabās ar kopīgo virtuvi, kempingos. Var uzcept/uzšmorēt visu ko vēlies un ko bērni ir gatavi ēst! Par kempingiem gan jāliek aiz auss, ka pannu un katlu jāpaķer pašam no mājas. Pārtikas krājumus nav jēgas daudz ņemt līdzi, jo pārtikas cenas Polijā un Slovākijā ir līdzīgas kā pie mums. Polijā pat lētāk.

Gatavojoties braucienam, somā vienmēr ielieku:

  • kādu lielāku plastmasas kasti ar vāku pārtikas uzglabāšanai, kur ērti iemest daļēji apēstās lietas – žāvētas desas, vītinātas gaļas, siera gabaliņu, tomātus, gurķus un augļus;
  • pārtikas plēvi – mazums ko vajadzēs iepakot lai neizlīst vai kaut ko nesasmērē;
  • sāli mazā iepakojumā un garšvielas;
  • trauku dvieli, ko pēc vajadzības var izmantot kā sedziņu, kur servēt ēdamo, ja nu kas;
  • papīra dvieļa rulli;
  • mazu trauciņu ar trauku līdzekli, ja nu taukaināki trauki jāizmazgā;
  • mitrās salvetes noder gan rokas notīrīt, gan citām lietām.

No šī brauciena manā arsenālā būs vēl viens papildus līdzeklis, kas tiek iekļauts nepieciešamo lietu sarakstā.

Brauciena laikā, neveiksmīgas sagadīšanās dēļ, izrādījās, ka piena paka nebija kārtīgi aizskrūvēta un piens, nelietīgā kārtā, bija izlijis, apskādējot apavus, drēbes un pašu auto bagāžnieku. Visi ir vismaz dzirdējuši baumas par to, ka piens siltumā nelāgi ož. Kad pamanījām, notīrīju, nomazgāju, ko varēja nomazgāt un noslaucīt. Izberzu ar mitrajām salvetēm. Atlikušo apģērbu iebāzu tukšā miskastes maisā. Un visu rūpīgi appūtu ar līdzekli, kas domāts sporta apavu smakas novēršanai no Norvex.

20160820205236-52197.jpg

Ticiet vai nē – auto tiešām nepārvērtās smirdoņas avotā, atšķirībā no drēbēm, kuras nebija iespējams uzreiz izmazgāt un pēc tam nācās mazgāt veļasmašīnā pārreiz, lai smaku laukā izmazgātu.

Norēķinoties ar maksājumu karti Polijā bieži vien jautā vai norēķināsies zlotos vai eiro, secinājām, ka piedāvātais eiro kurss uzreiz norēķinoties ar eiro ir ļoti neizdevīgs, labāk lai sava banka konvertē.

Mazie kaitinošie papildus tēriņi – Polijā gandrīz visus ir maksas tualetes, maksa līdz pat 50 eiro centiem, turiet pie rokas sīknaudu!

Kas ir tās lietas, jo Jūs noteikti ņemat līdzi ceļojumā, lai atvieglotu sev dzīvi?