Ceļojuma praktiskā puse  - apskates objekti

Ceļojuma praktiskā puse - apskates objekti

20. Aug 2016, 20:31 lauvinja lauvinja

Rekomendēju par plānotajiem apskates objektiem izlasīt atsauksmes, īpaši tās, kas rakstītas nesen. Tā mēs, piemēram, uzzinājām, ka Ledus alā, kuru plānojām apmeklēt faktiski viss ledus ir izkusis. Vislabākās ir atsauksmes no pazīstamiem cilvēkiem, bet ja tādu nav, tad lielisks palīgs ir Trip Advisor.

Tūristu iecienītu objektu apmeklēšanu labāk plānot no rīta, tiklīdz tas veras vaļā apmeklētājiem. Piem., lai uzbrauktu ar vagoniņu Zakopanē Kaspiersy virsotnē, no rīta pl.8:00 rindas bija nelielas, bet vēlāk pūļi milzīgi, Domicas alā uz rīta apmeklējumu nebija daudz ļaužu, bet jau nākot ārā, ekskursantu pūļi bija ļoti lieli.

Ir vērts pirms došanās rūpīgi izpētīt ne tikai objektu darba laikus, bet arī to, kad tiek laisti iekšā pēdējie apmeklētāji, cik reizes dienā ir ekskursijas, vai var norēķināties ar karti. Jā, jā arī mūsdienās gana daudz vietās neņem pretī kartes! Uz vairākiem objektiem pirms braukšanas informāciju pārjautājām e-pastā.

Mūsu neveiksmīgākais piemērs ceļojumā Edeleny pils Ungārijā. Paļāvāmies uz smuku bukletu – darba laiks līdz 18:30 (starp citu to pašu vēsta mājas lapa), reāli dzīvē 16:30 paziņoja, ka tūlīt slēgsies ciet, bet ja mēs akurāt gribot, varot ātri izstaigāt. Ak, jā, izrādījās, ka biļetes var iegādāties tikai par skaidru naudu (forintiem) un tuvumā bankomāta ar neesot. Tā nu smuko objektu apskatījām no ārpuses, izstaigājām parku un likāmies mierā.

20160820203034-90080.jpg

20160820203049-24513.jpg

Pie apmeklējuma cenas gandrīz ikreiz var droši pieskaitīt papildus 2-3 eiro par auto stāvvietu.

Vai arī jums ir gadījies, ka netā esošā informācija neatbilst dzīvē esošajam?