Ceļojuma praktiskā puse - apdrošināšana

Ceļojuma praktiskā puse - apdrošināšana

20. Aug 2016, 20:44 lauvinja lauvinja

Kad pošamies ceļojumā, parasti jau esam pārliecināti, ka viss ies pēc plāna un neparedzētas situācijas neradīsies. Tomēr par glābšanas riņķi neplānotās situācijās vajadzētu parūpēties jau iepriekš.

Dodoties uz Eiropu visiem lieliem un maziem vajadzētu iegādāt Eiropas veselības apdrošināšanas karti, ko var dabūt bez maksas, bet tam ir jāatlicina laiks, īpaši, ja negribas pašiem braukt pakaļ, bet karti saņemt pa pastu. Šī karte apliecina tiesības saņemt valsts apmaksātu neatliekamo palīdzību un nepieciešamo veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kādā tā ir nodrošināta attiecīgās valsts pilsoņiem. Mums tā būtu noderējusi, ja vien tiešām būtu paņēmusies līdzi, nevis atstāta mājās.

Tā kā diemžēl EVAK kartiņa bija palikusi mājās, nācās par veselības aprūpes pakalpojumiem maksāt pašiem. Tas gan nebija dārgi, bet tomēr. Vienlaikus varēju pārbaudīt praksē, kā darbojas manas kredītkartes sniegtā apdrošināšana man un maniem bērniem. Tā bija perfekta – no gadījuma pieteikšanas dienas, līdz naudai kontā 2 dienas. Viss notika ērti, ātri un saprotami.

Reizēm ir vērts apsvērt iespēju iegādāties ceļojuma aprosināšanu, atkarībā no polises veida, apjoma un visādiem citādiem apsvērumiem tādas maksā sākot no apmēram 1,50 eiro diennaktī.

Ja nu sirds nav mierīga par sava auto tehnisko varēšanu, tad var iegādāties iestāties LAMB klubā un nodrošināties, ka tehniskā palīdzība jūsu auto tiks sniegta ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Šis darbosies uz gadu un izmaksās sākot no 60 eiro.

Vai ceļojot ārpus Latvijas iegādājat ceļojuma apdrošināšanu?