Ceļojuma plānošana

Ceļojuma plānošana

08. Feb 2017, 14:21 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Esam noskaidrojuši, kad mazajam bērnu dārzniekam ir paredzēts ‘’atvaļinājums’’ un tagad varam plānot savu ikgadējo ģimenes braucienu un savus atvaļinājumus.

Kad vēl bijām divi,  apceļojām teju visu Latviju un nedaudz esam pabijuši Lietuvā. Šie ceļojumi vienmēr bijuši spontāni, bez iepriekšējas sagatavošanas un ceļojuma mērķiem. Bet kopš dēliņa piedzimšanas esam sākuši rūpīgāk plānot savus braucienus. Pirmais ģimenes brauciens bija, kad mazajam bija tikai nepilni desmit mēneši. Devāmies uz Atpūtas kompleksu ‘’Trīssaliņas’’ (Smiltene). Par šo ceļojumu esmu rakstījusi blogu un vēl kopīgi esam pabijuši Pāvilostā (Pāvilosta Marina) un pērn bijām Melnsilā (Kempings Melnsils - par šo ceļojumu, gan nesanāca uzrakstīt, bet apsolos šogad uzrakstīt, bija emocijām bagāts un fantastisks ceļojums).

Šogad nolēmām doties aplūkot daļu no Vidzemes, daļu no Latgales (Bauska-Saulkrasti-Salacgrīva-Limbaži-Cesvaine-Varakļāni-Preiļi-Nīcgale-Bauska). 

Un te sākās plānošana:

ko vēlamies aplūkot?

vai tas būs interesanti mazajam trīsgadniekam?

kā maršrutu veidot tādu, lai nav ilgi pārbraucieni no vien punktu uz otru?

naktsmājas?

ēšana?

cik izmaksās ceļojums?

Kad apskates objekti atrasti un ievākta informācija par tiem, kad ģimenes locekļi to ir apstiprinājuši, var sākt meklēt naktsmājas. Un šodien bija mans pārsteigums, ka naktsmājas jau februāra sākumā ir gandrīz izpārdotas un noskatītās jau rezervētas uz visu vasaru. Iepriekšējos gados, ceļojumu sākām plānot aprīļa beigās un nakts māju varēja rezervēt tādu kādu esi noskatījis. Tāpēc iesaku steidzami sākt plānot!

Palīgi ceļojuma plānošanā:

Apskates vietas meklēju novadu mājas lapās, praktiski visās mājas lapās ir informācija tūristiem ar jau gataviem maršrutiem.

Maršruta plānošanā bija labs palīgs www.balticmaps.eu šeit var aprēķināt kilometrus un ceļā pavadāmo laiku.

Kā arī šodienas otrs atklājums www.calkoo.com šo uzgāju meklējot iespēju kā aprēķināt degvielas izdevumus.

Un protams www.booking.lv kas palīdz saprast, kur vēl ir iespēja pārnakšņot.

Cerams kādam tas būs noderīgi! Priecājamies par saulīti aiz loga un gaidām atvaļināju laiku.

Kā jūs plānojat savu ģimenes ceļojumu? Varbūt ir kādi ieteikumi!

 

lauvinja lauvinja 08. Feb 2017, 15:43

Saviem lielajiem ikgada braucieniem gatavoju tāmi (tie gan parasti ārpus LV) exlī - ceļš km/patērētā degviela /nauda, muzeji/aktivitātes -ieeju biļešu cenas, ēšana kafejnīcā, naktsmītne - tas dod pilnu ieskatu par maršrutu, laiku, plānojumu, izmaksām. Protams kaut kas mainās, papildus nāk izdevumi visādiem niekiem, neplānotiem izdevumiem, bet nav lielu pārsteigumu.

lauvinja lauvinja 08. Feb 2017, 15:38 Klintasmamma

Jā, diemžēl, ceļot pa LV sanāk pat dārgāk nekā piem. aizbraukt izklaidēties LT vai Polijā. Naktsmājas LV ir pārsvarā dārgākas, tāpat ēšana ārpus mājas.

lauvinja lauvinja 08. Feb 2017, 15:37

Tīri maršruts- degvielas/laika patēriņš https://www.viamichelin.com/

Naktsmītnes kempingi.lv, http://www.celotajs.lv/lv + vietējās mājas lapas:
piem. http://www.visitsaulkrasti.lv/lv , var iemet aci te jau pieminētajā airbnb;

Idejas: http://www.latvia.travel/lv + vietējās mājas lapas + http://daba.gov.lv/public/ , http://www.muzeji.lv/lv/ , divas grāmatas kuras vērts pāršķirstīt kaut vai grāmatnīcā https://www.kartes.lv/?wp=123&lg=2&p=0 , http://www.kartes.lv/?wp=9&lg=2&p=0&sid=407 ;https://www.dodies.lv/ , http://www.mammadaba.lv/

Klintasmamma Klintasmamma 08. Feb 2017, 15:22

Ja jau būsiet Preiļos, es paķertu tomēr klāt arī Aglonu un Krāslavu. Un naktsmājām kaut ko var pameklēt arī airbnb lapā, kas gan ir populāra ārzemēs, bet esmu manījusi tur arī labus piedāvājumus Latvijā.
Savas ģimenes ceļojumus parasti plānoju pati, tikko uzzinu, ka vīram būs brīvas dienas. Vienmēr vietas, kurp vēlos doties, atzīmēju arī google kartēs, lai vienmēr varu redzēt, vai tuvumā ir kas apskates vērts. Man svarīgi ir arī noskaidrot, kur šo izbraucienu laikā varēšu garšīgi paēst un pārsiet vai pabarot meitiņu, tāpēc arī to visu pirms garā ceļa noskaidroju. Skumji, bet izbraucieni pa Latviju mums parasti sanāk krietni dārgāki par ārzemju braucieniem