Būsim skaistas: masāžas sievietēm, grūtniecēm un jaunajām māmiņām Māmiņu Klubā pašā Rīgas centrā

14. Dec 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulītis ir piedzimis, mēs, protams, vēlamies izskatītites tieši tāpat kā pirms grūtniecības, tāpēc nereti māmiņas izmēģina dažādas diētas, turklāt tas notiek laikā, kad baro mazuli ar krūti, taču tā mēs varam iedzīvoties tikai nepatikšanās – piena daudzums var samazināties, mūs piemeklē nogurums un nelāga pašsajūta un no mūsu ieceres nekas prātīgs neizdodas. Taču ir citi veidi kā mēs nekaitējot sev un mazulim varam mūsu ķermenim likt izskatīties pievilcīgam. Un viens no šiem veidiem ir ķermeņa masāža. 

Konsultē masiere Natālija Kirjuhina.

Uz procedūrām,kas palīdzētu atgūt ķermeņa aprises pēc dzemdībām, var sākt doties aptuveni 6-8 nedēļas pēc dzemdībām. "Lai mēs varētu mierīgu sirdi baudīt masāžas pēcdzemdību periodā, svarīgi pirms tam konsultēties ar savu ginekologu, jo masāžas laikā māmiņas organismā tiek aktivizēta visa ķermeņa apsaiņošana un lai mēs izvairītos no asiņošanas draudiem, ir nepieciešama ārsta atļauja," uzsver masiere Natālija Kirjuhina. 

Ja mēs savu mazulīti barojam ar krūti, tad jāatceras, ka šajā laikā lietot aktivizējošus krēmus ķermeņa problēmzonām nedrīkstam. Tie ir krēmi, kas paredzēti celulīta samazināšanai, visbiežāk ar sildošu efektu, jo lielākoties tie satur kofeīnu, kas caur ādu uzsūcas organismā un nonāk mūsu pieniņā un var izraisīt mazulītī nemieru.

Celulīts veidojas no nepareiza uztura, pārāk maza šķidruma patēriņa. Tā kā celulītam patīk šlakvielas, kas uzkrājas mūsu organismā. Šalkvielas ir tās, kas baro tauku šūnas mūsu organismā un tās kļūst lielākas, līdz ar to ķermenī tiek nosprostota kolagēna un elastīna veidošanās, ādiņa kļūst ļengana un veidojas problēmas. Kamēr celulīts ir tikai veidošanās stadijā, ar to ir iespējams ātri tikt galā, grūtāk ir tad, ja tas jau ir trešajā vai ceturtajā stadijā, taču tas nenozīmē, ka nekas nav līdzams.

Lai masāža būtu efektīvāka, masierīte izmanto īpašu silikona cimdiņu, kas uzlabo apasiņošanu problēmzonās un palīdz cīnīties ar celulītu un visu nevajadzīgo, kas uzkrājies gaidību laikā.

Ja esam nolēmušas pēc iespējas ātrāk tikt galā ar visu, kas mums traucē ķermenī, tad doties izbaudīt masāžas vēlams divas reizes nedēļa, ja problēma ir nopietnāka – pat trīs reizes nedēļā.

Vakuumu pretcelulīta masāžās izmanto tāpēc, ka ar tā palīdzību ir iespējasm sašķelt tauku šūnas, taču jāatceras, ka pēc vakuuma masāžām nedrīkst būt zilumi, jo zilumi ir traumas, kas rada stresu organismam. Protams, vakuums var radīt nedaudz nepatīkamas sajūtas, taču mums nevajadzētu izjust lielas sāpes.

Masiere Natālija Kirjugina uzsver: "Ja muguru un gurnus mēs sev pašas īsti nevaram izmasēt, tad par savu kāju tvirtumu gan mēs varam rūpēties katru dienu, tās izmasējot no potītēm virzienā uz augšu, lai gan lielāks efekts, protams, būs tad, ja to darīs profesionāla masierīte. Pat vienu reizi atnākot uz masāžu, tas ir ļoti labi, jo jūs atradāt laiciņu sev, savai veselībiai!"

Pēc tam, kad laiks ir veltīts tikai un vienīgi sev, arī tikšanās ar bērniņu ir ar jaunu iedvesmu un spēku, mēs atkal varam būt mammas uz pilnu slodzi.

Bērniņa piedzimšana ir ļoti skaists un atbildīgs notikums, taču centīsimies neaizmirst, ka arī mums – māmiņām ir nepieciešams atelpas brīdis, lai ģimenē būtu saskaņa un mēs varētu izbaudīt to, ka esam kļuvušas par māmiņām. 

 AICINĀM UZ MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLU MASĀŽAS PROCEDŪRĀM PIE NATĀLIJAS KIRJUHINAS->>>

Eksperts

Natālija Kirjuhina

Sertificēta kosmētiķe un sertificēta masiere
Natālija Kirjuhina Vecāku skolā