Bungu dejas: ļauties dabas ritmiem

Bungu dejas: ļauties dabas ritmiem

11. May 2017, 11:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Kur ir kustība, tur ir dzīvība. Viss dzīvais ir mūžīgā, pastāvīgā kustībā. Arī cilvēks no ienākšanas brīža pasaulē atrodas nebeidzamā, rosīgā kustībā. Aicinām pievienoties Bungu dejām 19. maija vakarā Labo Sajūtu Laboratorijā!
 
Kas notiek, kad apsīkst kustība? Ļoti vienkārši - mēs atdzesējam dzīvības avotu sevī. Mūsdienu profānajā pasaulē, kad ir aizmirsta "garīgā fizkultūra", visdabiskākais un vienkāršākais veids, kā atjaunot dzīvības avota plūsmu sevī ir caur fizisku kustību - deju, kas ir vienkāršas, mehāniskas kustības nākamais līmenis. 
 
Kā būtu:
 
1. Ja mēs uz stundu aizmirstu visus sabiedrības iepotētos stereotipus par to, kā vienam pieaugušam cilvēkam ir jāizskatās, jākustas un jāuzvedas, un atcerētos, kādi mēs patiešām esam? 
2. Ja mēs nokratītu visus pēdējā laika satraukumus, dusmas, aizvainojumus un citas baiļu izpausmes kā nevajadzīgus putekļus no sava fiziskā un enerģētiskā ķermeņa?
3. Ja mēs atklātu sevi no jauna vēl nebijušos apstākļos - vidē, kur Tu drīksti kustēties, uzvesties un justies, kā Tava būtība to vēlas?
 
Šajā laikā tiks radīti apstākļi, kur dalībnieks pats būs savas dejas režisors: caur pasaules tautas mūzikas instrumentu skaņām un ritmiem dalībniekiem būs iespēja sākumā atslābināties, atbrīvoties un atvērties; tad ritmiskā pulsācijā ievibrēt sevi līdzsvarā, izkustinot katru savu ķermeņa šūniņu. Tas ir katra paša ziņā, cik lielā mērā ļauties šim ceļojumam; atkarībā no personas atvērtības un pieredzes, tā var būt pozitīva izkustēšanās brīnišķīgas mūzikas pavadījumā, bet tas var būt arī spēcīgs, terapeitisks ceļojums, pēc kura deja paliek tikai vieglāka un dzīvāka, un kura efekts saglabāsies arī ikdienas dzīvē. Un, iespējams, šī nodarbība Tev atklās jaunu dzīves stilu, piedāvājot svaigu alternatīvu piektdienas vakara vērtīgai pavadīšanai.
 
Uz bungu deju aicina: 
Nila Īles mūzikas studijas grupas "Kanisaifa" mūziķi un Labo Sajūtu Laboratorijas biodanza dejotāji.
Maksa: pārim 29 EUR / vienam 18 EUR.
Bungu dejas notiks 19. maijā plkst. 18.00 Labo Sajūtu Laboratorijā.
 
Līdzi jāņem ērts apģērbs dejošanai.
Mēs parūpēsimies par nepieciešamo aprīkojumu, ūdeni, tēju, ģērptuvēm, autostāvvietu.
 
Savu dalību vari pieteikt:
Labo Sajūtu Laboratorija / Nava Yoga
Brīvības gatve 214b-504, Rīga
+371 29 330 280,