Bumbu kalniņš un ugunsnovērošanas tornis

Bumbu kalniņš un ugunsnovērošanas tornis

02. Jun 2016, 15:11 laurlapa laurlapa

Jau vairākus gadus, braucot Bolderājas virzienā caur Kleistiem, ir norāde par Bumbu kalniņu. Vakar ar ģimeni, beidzot, tur iegriezāmies, lai paskatītos, kas tas Bumbu kalniņš tāds ir.

Izrādās Bumbu kalniņš ir viena no 1919.gada Rīgas atbrīvošanas kaujas piemiņas vietām. Šajā vietā atradās Latvijas armijas Latgales divīzijas komandpunkts, kur 1919. gada 1. novembrī pulkvedis Krišjānis Berķis (1884-1942) parakstīja pavēli par Pārdaugavas atbrīvošanas operācijas sākšanu.

Katrā ziņā šī vieta patiešām ir smuka, jo atrodas Kleistu mežā. Te noteikti ir interesanti arī bērniem, jo ir izbūvētas kāpnītes un celiņš. Mūsu meitiņa ar aizrautību kāpa pa kāpnītēm. Mūsu pastaigas laikā te pat notika kādas ģimenes fotosesija. Tātad vieta patiešām ir laba un skaista ne tikai, lai pakavētos vēstures notikumos, bet arī, lai iemūžinātu savas dzīves skaistos notikumus.

Pavisam netālu no piemiņas plāksnes, kad tika izstaigātas visas kāpnītes un izbūvētie celiņi, atradās ļoti augsts ugunsnovērošanas tornis, kurā nekāpām, jo tā arī nesapratām, vai tas ir paredzēts ugunsdzēsējiem vai tajā var kāpt jebkurš. Katrā ziņā tas bija ļoti iespaidīgs objekts. 

Bumbu kalniņa pakājē atrodas informācijas stends un autostāvvieta. 

lauvinja lauvinja 02. Jun 2016, 15:40

Tur ir arī smuks skats no augšas un netālu mežā smukas kāpas.