Sastāvdaļas nūdelēm:
1 ola
sauja rīvēts džiugas siers
šķipsniņa sāls
1 ēd.k ūdens
ap 100g milti
Sastāvdaļas zupai:
1 burkāns
1 sīpols
1 vistas stilbiņš
garšvielas,lauru lapas,sāls,pipari,dilles,petersīļi
Gatavojam mīklu nūdelēm:
Sarīvējam sieru uz smalkās rīves.
Samaisam bļodā sieru,olu,sāli,ūdeni.
Pakāpeniski iemaisam miltus līdz mīkla ir mīcāma.Mīcam pievienojot miltus līdz mīkla nelīp pie rokām.
Liekam ledusskapī uz 20 minūtēm.
Katliņā ielejam ūdeni,liekam vārīties stilbiņu kopā ar garšvielām.
Sarīvējam uz rupjās rīves burkānu.Sīpolu smalki sagriežam.uz pannas nelielā eļļas daudzumā apcepam sīpolus,tad pievienojam burkānus.Apcepam visu kopā vēl 5 minūtes.
Pannas sastāvu liekam katlā.Stilbiņam atdalam gaļu no kaula.Gaļu liekam atpakaļ katlā.Uzvāram visu.
Nūdeļu mīklu izrullējam uz virsmas,kas nobērta ar miltiem.Rullējam ļoti plānu.
Mīkla ir ļoti maiga,ellastīga,viegli rullējās,vienīgi ir arī lipīga,tādēļ viegli jāapber ar miltiem rullēšanas procesā.
Sagriežam mīklu planās strēmelēs.Būtībā garums un platums pēc vēlēšanās,kādas pašiem gribas nūdeles.
Daļu nūdeles liekam zupas katlā un vāram ap 5 -7 minūtēm.Nūdeles liekam tik,cik paši vēlamies,lai tās būtu zupā.Pārējās uzvārīju sāls,eļļas ūdenī.Un būs vēl viens ēdiens.Maigas gardas nūdeles ar mērcīti.Vai arī liekam nūdeles uz dvieļa,lai apkalst,tad kādā kārbiņā un saldētava iekšā,kad vēlamies,tad uzvāram.
Lejam zupu bļodiņā.
Maiga,viegla,sildoša un ļoti garda zupīte.
Siera nūdeles burvīgas.
Siers dod gan aromātu,gan garšu izmaina,padarot nūdeles maigas konsistences,kas mutē tik pat kā kūst.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums