Trešā Adventes nedēļa – daudz laika pie brokastu galda. Labi un sātīgi paēst, atrast laiku kopējai sarunai, nedomājot par pusdienām, tā ir brokastgalda galvenā prieksrocība Adventes laikā. Brokastīs bez steigas visi sanāk kopā, ēd un dzer. Pie tam kārtīgi izrunājās par visu, kas pēdējo nedēļu steigā palicis neizteikts.
Brokastis var ilgt 2-3 stundas vai pat līdz pusdienām, tās laika ziņā nevajadzētu ierobežot. Tas, ka pusdienas kļūst mazsvarīgas, varētu būt īpaši patīkami tam, kuram vajadzētu rūpēties par pusdienām.
Sastāvdaļas
500g tostmaize
2 bundž. truša aknu pastēte ar apelsīniem
500g sarkani sīpoli
10 ēd.k. Balzamiko krēms
100g rieksti (mandeles, zemesrieksti, pistācijas)
400g svaigais siera
100g krējums
2 ēd.k. Dižonas sinepes
20g sviests
sāls, cukurs
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Pannā izkausē sviestu, pievieno šķipsniņu cukura un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno etiķi, mazliet ūdeni un sautē, kamēr šķidrums ir iztvaikojis. Pēc garšas pievieno sāli.
Maizes šķēlēm nogriež garoziņas. Formu ar noņemamiem bortiem izklāj ar cepamo papīru. Formā ieklāj maizes šķēles, pēc vajadzības sagriežot. Maizi pārziež ar pastēti, uzber riekstus, apsedz ar otru maizes kārtu un uzklāj sīpolu džemu. Apsedz ar trešo maizes kārtu.
Kūku novieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Svaigo sieru sajauc ar krējumu un sinepēm. Ar šo masu dekorē kūku.