Putras, omletes, sendviči, bet kā ar saldu pašu gatavotu kārumu...? Šie ir mana dēla mīļākie cepumi,ko labprāt notiesā kādā brokastu rītā vai paņem līdz uz skolu,lai remdētu izsalkumu līdz pusdienām.
Sastāvdaļas:
130g auzu pārslas
120g rīsu milti
1 olas dzeltenums
50g eļļa
30g sviests
80 brūnais cukurs
1/2 tēj.k soda
vaniļas cukurs
sauja mandeles
70g ūdens
1/3 tēj.k sāls
Auzu pārslas samaļam miltos kopā ar mandelēm.
Siltā ūdenī iemaisam sviestu,lai pakūst.
Pievienojam sāli,cukuru,auzu pārslu miltus,olas dzeltenumu,izmaisam.Pievienojam eļļu,sāli,vaniļu,sodu un rīsu miltus.Samīcam mīklu.
Izrullējam cik biezu vai plānu vēlamies,ņemam vēl vērā,ka cepumi nedaudz uzpūtīsies cepoties.
Liekam uz cepamās plāts un cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 16 minūtēm,vai līdz cepumi sausi pēc izskata un apakšiņa viegli apbrūnējusi.
Cepumi sanāk ļoti gardi,viegli kraukškīgi un nav cieti.
Ļoti aromātiski un gardi pie glāzes piena, tasītes tējas vai kafijas-kas nu kuram.
Paatavojam riekstu krēmu un ieziežam starp cepumiem.
Indijas riekstus,neceptus iemērcam aukstā ūdenī uz 5 stundām.Nokāšam,sablenderējam kopā ar kakao līdz krēmīgai massai.Pēc vēlēšanās pievienojam cukuru.