Brokastu brīnums – Čia Pudiņš

05. Mar 2018, 07:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tāpat kā attiecībās, arī virtuvē var iestāties rutīna. Ja pēdējā laikā no visa gatavotā atceries vien pāris ēdienus, tad iespējams, ka arī ēd viņus nu jau pārāk bieži un ēdienkartē trūkst kādas jaunas vēsmas.

Rubrikas “Ģimenes brokastis” ietvaros kopā ar uztura speciālisti, divu bērnu mammu, veselības atjaunošanas un izglītības centra ReCure īpašnieci Gunu Bīlandi, raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte pagatavos daudzu izslavēto Čia Pudiņu.

20180304231708-53193.jpg

Nepieciešamais pudiņa pagatavošanai

  • Čia sēklas
  • Auzu piens – var izvēlēties mandeļu vai rīsu. Arī parasto pienu. Ir, kas šo pudiņu gatavo par pamatu izmantojot nevis pienu, bet, piemēram apelsīnu sulu
  • Kokosriekstu skaidiņas
  • Kaltētas upenes
  • Banāns
  • Bumbieris

Kāpēc Čia sēklas ir tik vērtīgas?

20180304231724-62473.jpg

Čia sēklas, kuras mēdz dēvēt arī par brīnumsēkliņām, tiek iegūtas no Spānijas salvijas, tās labi bija zināmas senajiem maijiem un actekiem. Čia sēklas ir lielisks vērtīgo olbaltumvielu avots, vērtīgā solbaltumvielas čia sēkliņās ir daudz vairāk nekā sierā, biezienā un gaļā, savukārt kalcija čia sēklās ir pieces reize svairāk nekā pienā. Čia satur Omega 3 un Obega 6 taukskābes, tas ir arī labs dzelzs un magnija avots. Uzbriedinātu čia sēklu lietošana uzturā rada sāta sajūtu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Tā kā čia sēkliņās ir arī daudz šķiedrvielu, vēlams nepārcensties ar apjomu, kuru apēdam dienas laikā, optimāla dienas deva ir15 grami čia sēkliņu. 

Pudiņa pagatavošana

Process nav sarežģīts un iesākumā čia sēklas ir jāsamaisa kopā ar pienu. Darām to lēnām – pakāpeniski. Ne visu pienu uzreiz. Pēc katras piena porcijas pievienošanas atstājam sēkliņas uz mirkli ievilkties, aptuveni uz divām minūtēm.  Tad samaisām un atstājam vēl uz piecām minūtēm.

Kad viss samaisīts, liekam čia sēklas ar pienu ledusskapī uz nakti.

20180304231756-91124.jpg

Nākamajā dienā mazās sēkliņas būs pilnībā uzbriedušas, atliek tikai sagatavot pārejās sastāvdaļas. Sagriežam banānu, bumbieri un kārtojam traukā. Pa virsu augļiem uzberam kaltētas upenes un kokosriekstu skaidiņas!

Brokastis ir gatavas! Lai labi garšo.

Skaties video un uzzini vēl kādu vienkāršu un veselīgu brokastu recepti!

Māmīņu klubs, 2018