Brīnumu laiks un īpašas dāvanas

Brīnumu laiks un īpašas dāvanas

28. Dec 2014, 11:38 nosiguldas nosiguldas

Ziemassvētku laiks ir brīnumu laiks un tas ir pierādījies ne vienu vien reizi. Ir patīkami, kad tevi atcerās tavi tuvie un draugi. Uz brīdi jūties kā bērns. Es labprāt skatos ziemassvētku pasakas un atceros bērnību. Mūsu mājā vienmēr ir bijusi eglīte. Es atceros kā man gribējās apēst tās konfektes ar bārkstainiem papīrīšiem, kas rotāja omītes eglīti. Ziemassvētku sajūtu man rada eglīte, tad nav svarīgi ir sniegs,  vai nav.

20141228113714-86136.jpg

Kartu gadu manu eglīti papildina viens jauns eņģelītis un kāda īpaša rotiņa. Rotājumu krāsas katru gadu mainās, bet pamatkrāsas nu jau vairāku gadu garumā nemainās, tās ir balta un sudrabs. Tas ir saistīts ar to, ka pēdējos gadus ziemassvētki mums ir bez sniega, bet balts un sudrabs atgādina baltus ziemassvētkus.

20141228110834-80733.jpg

Lai nedomātu par rudens drūmo laiku, es gatavoju dāvanu sarakstu jau novembrī un nesteidzoties meklēju ko īpašu katram savam mīļam cilvēkam. Es cenšos ieklausīties katra velmēs un tās piepildīt. Man pašai ļoti nepatīk, ja tiek dāvinātas nevajadzīgas lietas, tāpēc pieturos pie šī principa izvēloties dāvanas citem. Bet jāatzīst, ka reizēm visīpašakās ir negaidītas dāvanas.

Šādu dāvanu es saņēmu dažus gadus atpakaļ. Atgriezos no darba vēlu vakarā,bija ziemassvētku priekšvakars. Mani sagaidīja meitas krustēvs, kas veda mani mājās no vilciena, bet pirms tam viņam darba darīšanās bija jāiebrauc darba vietā. Kad viņš atgriezās, viltīgi smaidot, viņš mani paaicināja paskatīties uz kaut ko, kas man noteikti patiks. Kad atvērās durvis,  es ieraudzīju lielu siltumnīcu, kurā pilnos ziedos ziedēja Baltas lilijas. Siltumnīcā rosījās maza auguma, veca kundzīte un mēs devāmies viņai palīgā iznest karaliskos ziedus no telpas. Kad darbs bija pabeigts, kundzīte salika skaistu pušķi, pienāca pie manis un pasniedza to ar vārdiem- Priecīgus Jums ziemassvētkus.

Kad braucām mājās, sāka snigt sniegs lielām pārslām un pie mājas, zeme jau bija balta. Es ienesu savu dāvanu mājās, istaba piepildījās ar vasaras smaržu. Bija iestājusies ziema, bet es jauno gadu sagaidīju ar brīnumskaistiem ziediem.