Ir jāaizliedz izmēģinājumi uz dzīvniekiem visā pasaulē!

Ir jāaizliedz izmēģinājumi uz dzīvniekiem visā pasaulē!

05. Jun 2017, 14:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs vēlamies panākt, lai izmēģinājumi uz dzīvniekiem kosmētikas nozares nepieciešamībām tiktu aizliegti uz visiem laikiem, visā pasaulē.  

Mēs bijām pirmais starptautiskais skaistumkopšanas uzņēmums, kas uzsāka cīņu pret izmēģinājumiem uz dzīvniekiem. Pēdējo trīs dekāžu laikā mēs sadarbojāmies ar Cruelty Free International, un mūsu kopējie pūliņi vainagojās ar Eiropas Savienības aizliegumu 2013. Gadā. Tomēr ar to nepietiek. Dzīvnieki vēl arvien tiek nogalināti skaistuma vārdā, un likumdošana šīs problēmas risināšanai ir pārāk neviennozīmīga.

Mēs vēlamies vienkāršot procesu ar vienas starptautiskas konvencijas palīdzību.

Izmēģinājumi uz dzīvniekiem vēl arvien ir aktuāla problēma visā pasaulē, jo vairāk kā 80% valstu nav likumu, kas aizliegtu kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumus uz dzīvniekiem. Miljoniem dzīvnieku tiek nogalināti, lai arī pastāv citas uzticamas un drošas metodes, kā izmēģināt produktu efektivitāti. Pēc Cruelty Free International aplēsēm katru gadu kosmētikas izmēģinājumos visā pasaulē tiek nogalināti vairāk kā 500’000 dzīvnieku.

“Cilvēki īsti neizprot izmēģinājumu uz dzīvniekiem problēmu. Visā pasaulē cilvēki vēlas, lai šie cietsirdīgie izmēģinājumi tiktu izbeigti, taču pastāvošā likumdošana ir dažādu noteikumu kopums ar ļoti daudzām lielām atkāpēm. Arvien vairāk valstu pieprasa, lai kosmētika netiktu izmēģināta uz dzīvniekiem, un daudzas valstis ir spērušas lielus soļus uz priekšu, lai pilnībā aizliegtu kosmētikas izmēģināšanu uz dzīvniekiem, tomēr priekšā vēl ir liels darbs. Daudzās valstīs, kur kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumi uz dzīvniekiem ir atļauti, šo izmēģinājumu dati netiek publiskoti un nav pieejami pat valsts institūcijām. Tādēļ ir ārkārtīgi grūti saprast, cik daudz šādu izmēģinājumu tiek veikti. Tas, ko mēs zinām, ir, ka vienā testā var tikt izmantoti vairāki simti dzīvnieku. Ja kaut vai viens uzņēmums vai viena valsts pieprasa veikt šādus testus, tad ietekme uz dzīvnieku valsti var būt ļoti liela. Tā kā 80% valstu visā pasaulē vēl arvien atļauj kosmētikas izmēģinājumus uz dzīvniekiem, starptautisks aizliegums ir vienīgais veids, kā pilnībā izbeigt dzīvnieku mocības. Mēs ļoti priecājamies, ka The Body Shop atbalsta mūs šajā kampaņā, lai panāktu pilnīgu aizliegumu izmēģinājumiem uz dzīvniekiem.” – Michelle Thew, Cruelty Free International izpilddirektore.

The Body Shop kopā ar Cruelty Free International aicina atbalstīt jauno kampaņu Vienmēr pret izmēģinājumiem uz dzīvniekiem, kas paredz pilnībā aizliegt kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumus uz dzīvniekiem visā pasaulē un uz visiem laikiem, panākot Apvienoto Nāciju Starptautisku Konvenciju. Šī ir visambiciozākā kampaņa, kāda jebkad bijusi pret izmēģinājumiem uz dzīvniekiem, un tās mērķis ir savākt 8 miljonus parakstu. Mēs vēlamies apturēt kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumus uz dzīvniekiem visā pasaulē un uz visiem laikiem.

20170605145217-63918.jpg

20170605145222-54823.jpg

MĒS ESAM APŅĒMUŠIES AIZSARGĀT DZĪVNIEKUS

“The Body Shop kaislīgi tic, ka neviens dzīvnieks nedrīkstētu ciest skaistumkopšanas dēļ un ka izmēģinājumi uz dzīvniekiem ir nežēlīgi un pilnībā lieki. Tādēļ mēs esam apvienojuši spēkus ar Cruelty Free International, lai īstenotu lielāko un ambiciozāko kampaņu un panāktu starptautisku aizliegumu kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumiem uz dzīvniekiem.” – Jessie Macneil-Brown, The Body Shop Starptautisko kampaņu un Sociālas Atbildības Vadītāja.

1986

IZGLĀB VALI

Mūsu pati pirmā kampaņa bija Izglāb vali (Save The Whale). Sadarbībā ar Greenpeace mēs aicinājām izbeigt vaļu medības un kosmētikā izmantot jojoba eļļu kā alternatīvu vaļu taukiem.

 

1989

KAMPAŅAS PRET IZMĒĢINĀJUMIEM UZ DZĪVNIEKIEM UZSĀKŠANA

Mēs aizsākām mūsu kampaņu sadarbībā ar Cruelty Free International (agrāk BUAV), lai aizliegtu kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumus uz dzīvniekiem.

 

1998

LIELBRITĀNIJĀ TIEK AIZLIEGTI IZMĒĢINĀJUMI UZ DZĪVNIEKIEM

Mūsu kampaņas rezultātā Lielbritānijā tiek aizliegti kosmētikas produktu un sastāvdaļu izmēģinājumi uz dzīvniekiem.

 

2004

EIROPAS SAVIENĪBĀ TIEK AIZLIEGTI IZMĒĢINĀJUMI UZ DZĪVNIEKIEM

Mēs iesniedzām 4 miljonus parakstu Eiropas Savienībai, un rezultātā tika aizliegti gatavo kosmētikas produktu izmēģinājumi uz dzīvniekiem.

 

2009

THE BODY SHOP SAŅEM RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) MŪŽA IEGULDĪJUMA BALVU

Pateicībā ar milzīgo ieguldījumu cīņā pret izmēģinājumiem uz dzīvniekiem.

 

2009

OTRAIS AIZLIEGUMS EIROPAS SAVIENĪBĀ

Eiropas Savienībā tiek aizliegti kosmētikas sastāvdaļu izmēģinājumi uz dzīvniekiem.

 

2012

KAMPAŅA PRET IZMĒĢINĀJUMIEM UZ DZĪVIEKIEM

Mēs atkal aktualizējām mūsu kampaņu sadarbībā ar Cruelty Free International.

 

2013

EIROPAS SAVIENĪBĀ TIEK AIZLIEGTS TIRGOT UN IMPORTĒT PRODUKTUS, KAS KĀ GALA PRODUKTS VAI TO SASTĀVDAĻAS TIEK TESTĒTI UZ DZĪVNIEKIEM

Kampaņā, kas veikta sadarbībā ar Cruelty Free International, tika savākti vairāk kā miljons parakstu un tika pieprasīta izmēģinājumu uz dzīvniekiem aizliegšana visā pasaulē.

 20170605145231-26396.jpg

The Body Shop ir pasaules mēroga skaistumkopšanas zīmols. Anita Rodika izveidoja šo uzņēmumu 1976.gadā Braitonā, Anglijā. The Body Shop meklē jaunus veidus, kā pasaulē radīt pozitīvas pārmaiņas, vienlaikus piedāvājot augstvērtīgus, dabas iedvesmotus produktus ādas un matu kopšanai, kā arī dekoratīvo kosmētiku. Produkti tiek ražoti ētiskā un ilgtspējīgā veidā. The Body Shop seko savai pārliecībai, ka bizness var kalpot labiem mērķiem un turpina attīstīt šo vīziju. Pasaulē ir vairāk kā 3,000 The Body Shop veikalu, un tie ir izvietoti vairāk kā 60 valstīs. 2016. Gada Februārā The Body Shop uzsāka globālu korporatīvās sociālās atbildības stratēģiju - Apņemšanos - Enrich Not Exploit™ (Bagātināt, nevis tikai izmantot), kuras mērķis ir kļūt par ētiskāko un ilgtspējīgāko biznesu pasaulē.

 

The Body Shop ir pasaulē pirmais ētiskais un dabas iedvesmotais skaistuma zīmols. Mūsu stāsts aizsākās 1976. gadā Anglijas pilsētā Braitonā. Jaunā skolotāja, cilvēktiesību aktīviste Anita Rodika vēlējās paveikt ko revolucionāru. Pierādīt, ka bizness var kalpot nesavtīgiem mērķiem. Šodien mūsu apņemšanās ir stiprāka kā jebkad. Bagātināt, nevis tikai izmantot. Mēs atrodam mazas lauku saimniecības un iepērkam labākās sastāvdaļas. Vienlaikus rūpējamies, lai saglabātu dabas daudzveidību. Mūsu piedāvātie sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļi un make-up produkti bagātina un uzmundrina. Taču tie nesola neizpildāmo un nekad nav izmēģināti uz dzīvniekiem. Mēs lepojamies ar to, ka esam atšķirīgi. Mēs uzdrīkstamies un iestājamies par to, kas mums šķiet pareizi. Viss ir mūsu pašu rokās.

20170605145241-53769.jpg

CRUELTY FREE INTERNATIONAL

Cruelty Free International ir pasaulē vadošā organizācija, kuras mērķis ir radīt tādu pasauli, kurā neviens nevēlas un neuzskata par nepieciešamu veikt eksperimentus ar dzīvniekiem. Kā viena no senākajām un atzītākajām dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijām, tā visā pasaulē tiek uzskatīta par autoritāti jautājumos par izmēģinājumiem uz dzīvniekiem, un nodrošina skaidrojumu un viedokli, kad to pieprasa valsts institūcijas, mediji un dažādi uzņēmumi.

Cruelty Free Internationa pēta un publicē patiesus faktus par dzīvnieku dzīvi laboratorijās, lai izglītotu, izaicinātu un iedvesmotu cilvēkus visā pasaulē aizsargāt dzīvniekus. Tāpat arī izaicina lēmejvaras, lai veiktu izmaiņas likumdošanā, un iedrošina dzīvei bez nežēlības. 

lauvinja lauvinja 05. Jun 2017, 15:04

Latvija jau kādu laiku ir ES un šeit attiecas ES likumdošana.

Tas, ka vēlaties starptautisku konvenciju, arī labi, bet ko esat paveikuši, lai šāda konvencija taptu?