Blogera Viganta Lesauska pieredze

28. Mar 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Blogeris no piezimes.lv Vigants Lesausks, divu bērnu tētis ir gatavs dalīties arī savā pieredzē attiecībā uz modernajām tehnoloģijām. Lasi un iedvesmojies!

Izmanto Word kopā ar SkyDrive

Internets, modernās tehnoloģijas palīdz pat saplānot kāzas no A līdz Z. Četras kāzas izdevies veiksmīgi saplānot arī šim blogerim kopā ar sievu.

Tehnoloģijas ir vajadzīgas, jo ģimenē ir vairāki cilvēki – viens raksta, otrs papildina ar akcentiem, aksesuāru meklēšanu, vēl kāds cits iesaistās, un beigās – rezultātu panāk tieši komandas darbs.

Te lieliski palīdz SkyDrive, kurā iespējams ievietot Word dokumentu, kuru katrs no komandas locekļiem papildina, saglabā. Tiek strādāts pie viena dokumenta. Visi kopā plāno, katrs saplāno, pilnveido darbiņu.

Ar Publisher radi pats!

Publisher ir tāds kā maketēšanas rīks, kurā iebūvētas daudzas sagataves, kurām nav nepieciešamas nekādas īpašās zināšanas. Pašam vien jāaizpilda nepieciešamo informāciju.

Minūtes jautājums un materiāls ir gatavs. Tas noder gan ielūgumu veidošanai, gan kāzu avīzes veidošanai, gan dokumentiem, gan daudz kam citam.

Publisher programmā var veidot arī e-grāmatas, atverot grāmatas sagatavi, kuru papildināt ar vajadzīgo informāciju, fotogrāfijām.

Ģimenes budžeta plānošana

Excel failā iespējams salikt sarakstā visus izdevumus, var ielikt mēneša budžetu un pēc tam grafiski iespējams redzēt, kuras ir lielākās izdevumu pozīcijas. Tas palīdz plānot ģimenes budžetu, padomājot par to, kur tad samazināt ģimenes izdevumus. Tā ir iespējams, nemainot ģimenes ieradumus, samazināt tomēr izdevumus par 20-30%.

Arī Excel programmā ir ļoti daudz citu noderīgu sagatavju – kalendārs jubilejām, svētkiem utt.,

Prezentācijas ar PowerPoint

Liekot savu informāciju, saturu gatavā dizainā, gaumīgu, interesantu prezentāciju var izveidot jebkurš.

Bērni internetā

Tā ir neredzamā joma, kurā nevaram vienmēr būt klāt. Ja mūsu bērni tiek abižoti, nevajadzētu to ļaut, arī pašu bērniem jāpaskaidro, ka komentāros var rakstīt tikai to, ko esi gatavs pateikt cilvēkam, arī dzīvē viņu satiekot.

Kādas ir tavas un tava bērna attiecības ar modernajām tehnoloģijām?

Māmiņu Klubs

Skaties videosarunu ar Andreju Juščenko, Microsoft Office biznesa grupas vadītāju Baltijā par modernajām tehnoloģijām!

Videosarunu vada Kristīne Virsnīte

Iphone un Ipad ierakstu skaties šeit