Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu un vārīto krēmu

Biskvīta rulete ar aveņu ievārījumu un vārīto krēmu

09. May 2016, 21:35 lauvinja lauvinja

Tā kā manai mammai ļoti garšo mājās ceptas kūkas, tortes un kārumi, nolēmu uz māmiņdienu mammu iepriecināt ar biskvīta ruleti.

Mīklai vajadzēs:

4 olas

1 šķipsniņa sāls

4 ēdamkarotes miltu

4 ēdamkarotes cukura

Mīklas daudzmumu ir jāpiemēto plāts izmēram, bet produktu attiecība ir nemainīga 1 ola=1  ēdamkarote miltu  = 1 ēdamkarote cukura un šķipsniņa sāls (vecmāmiņa mācīja, ka ikvienam saldajam vajag šķipsniņu sāls, jo sāls izceļ saldumu un ikvienam pamatēdienam vajag šķipsniņu culura - pamēģiniet - tas strādā!).

Mīklu gatavo sekojoši: atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Saputo olu baltumus ar sāli, līdz stingrām putām  (pārbaudām - vai ir gana saputojušās - ņemam ēdamkaroti, iesmeļam saputoto olbaltumu un apgriežam ēdamkaroti otrādi, ja viss ir vietā, nekas laukā nebirst, olbaltumi ir saputojušies).

Tālāk putojam olu dzeltenumus ar cukumu, līdz masa ir gaiši dzeltena, gandrīz  balta un cukurs izkusis. Secība - vispirms  olbaltumu, tad dzeltenumus putojam, jo tad nav jāmazgā pa vidu miksera ķepas.

Olu dzeltenumu masai piemaisām miltus (tos vēlams sijāt, jo tad vieglāk un vienmērīgāk izmaisīsies) un  pēc tam iecilājam olu baltumus. Izmaisām.

Plātī ieklājam cepamo papīru un izlejam mīklu vienmērīgā kārtā. Cepeškrāsni uzsildām līdz 220 grādiem un šaujam  iekšā. Cepam 10-15 minūtes, līdz gaiši zeltains. Ņemam laukā un ar visu cepamo papīru satinam. Piesedzam ar virtuves  dvieli, lai dziest lēnām. Ja atdzesēsiet nesatītu, iespējams pēc tam tinot lūzīs.

Gatavojam vārīto krēmu.

Vajadzēs:

2 vidējas olas (es ņemu veselas, bet var ņemt tikai dzeltenumus un baltumus pieputot mīklai)

2 ēdamkarotes cukura

šķipsniņa sāls

2 ēdamkarotes kviešu miltu

250-300 ml piena

100 g sviesta istabas temperatūrā

Gatavošanas gaita - olas vai olu dzeltenumu samaisa ar cukuru, sāli, miltiem un masai, nepārtraukti maisot, pievieno vārošu pienu. Tad nepārtraukti maisot, karsē, kamēr masa sabiezē (līdzīgi kā ķīselis).

Kad sabiezējis, ņemam nost un dzesējam līdz istabas temperatūrai, ieputojam istabas temperatūras sviestu.

Vārītā krēma pagatavošana uz papīra izskatās daudz sarežģītāka nekā dzīvē!

Pildījumam vēl vajadzēs aveņu ievārījumu (bet der arī cits, kas garšo).

Ķeramies pie gatavošanas. Atritina satīto mīklu, noņem cepamo papīru, nosmērē ar ievārījumu, ko nevajag žēlot, bet mazliet ar prātu, tad klāj vārīto krēmu. Saritina. Ārpusei var izmantot kādu daļu no vārītā krēma vai vienkārši pārbērt ar pūdercukuru.

Svarīgi! Ruletei ir jānogatavinās, vēlams vismaz nakti leduskapī vai vēsā vietā - būs gan garšas buķete labāka, gan vieglāk sagriezt un smukāk servēt!

Labu apetīti !