Biezpienmaize ar brūkleņu mērci.

Biezpienmaize ar brūkleņu mērci.

20. Aug 2014, 08:48 mamma27 mamma27

Arī vasarā gribas ko gardu.Bet siltā laikā negribas neko īpaši saldu un treku.Tāpēc mēs sevi šad tad lutinam ar veselīgu biezpienmaizi ,un šobrīd sākas sezona brūklenēm,tāpēc klāt pagatavojām svaigu brūkleņu mērci.

Šis gardums garšo visiem ģimenē, gan pašai mazākajai un arī lielajiem. 

Nepieciešams : 600g biezpiena.

20140820083517-42723.jpg

pus glāze mannā

20140820083616-92866.jpg

20140820083635-67845.jpg

4 olu dzeltenumus

20140820083658-71085.jpg

pus glāze cukura(bet arī vairāk ,ja ir gribēšana), nedaudz vanilincukuru garšai.

20140820083735-61645.jpg

rozīnes-kam garšo.

Tad visu cītīgi samīcam.

Olu baltumus liekam atsevišķā traukā un kārtīgi sakuļam stingrās putās. Lai labāk kultos pievienojam naža galu sāli.

20140820083852-67151.jpg

20140820083908-94589.jpg

Kad baltums sakults, liekam pie biezpiena masas un visu kopā samīcam.

20140820084053-46654.jpg

Liekam veidnē un pa virsu sagriežam aukstu sviestu.

20140820084134-51743.jpg

šaujam krāsnī:) 200 grādos - aptuveni 30 minūtes.

20140820084207-79778.jpg

Ļaujam atdzist,jo citādi kūka mīksta.

Tad gatavojam brūkleņu mērci- svaigi lasītas brūklenes,

20140820084518-87141.jpg

20140820084607-13428.jpg

Nedaudz cukuru un visu sablenderējam.

20140820084639-51822.jpg

20140820084659-36225.jpg

Šādu mērci labi izmantot arī gaļas ēdieniem.

Tad griežam biezpienmaizi.

20140820084732-68604.jpg

Lejam pa virsu mēci un mielojamies!

20140820084800-82610.jpg