Arī vasarā gribas ko gardu.Bet siltā laikā negribas neko īpaši saldu un treku.Tāpēc mēs sevi šad tad lutinam ar veselīgu biezpienmaizi ,un šobrīd sākas sezona brūklenēm,tāpēc klāt pagatavojām svaigu brūkleņu mērci.
Šis gardums garšo visiem ģimenē, gan pašai mazākajai un arī lielajiem.
Nepieciešams : 600g biezpiena.
pus glāze mannā
4 olu dzeltenumus
pus glāze cukura(bet arī vairāk ,ja ir gribēšana), nedaudz vanilincukuru garšai.
rozīnes-kam garšo.
Tad visu cītīgi samīcam.
Olu baltumus liekam atsevišķā traukā un kārtīgi sakuļam stingrās putās. Lai labāk kultos pievienojam naža galu sāli.
Kad baltums sakults, liekam pie biezpiena masas un visu kopā samīcam.
Liekam veidnē un pa virsu sagriežam aukstu sviestu.
šaujam krāsnī:) 200 grādos - aptuveni 30 minūtes.
Ļaujam atdzist,jo citādi kūka mīksta.
Tad gatavojam brūkleņu mērci- svaigi lasītas brūklenes,
Nedaudz cukuru un visu sablenderējam.
Šādu mērci labi izmantot arī gaļas ēdieniem.
Tad griežam biezpienmaizi.
Lejam pa virsu mēci un mielojamies!