Sastāvdaļas pamatnei:
1 glāze auzu pārslas
50g sviests
1 olas baltums
2 ēd.k milti kama
Auzu pārslas,sviestu liekam dzirnaviņās.Sablenderējam drupačainā massā.
Pievienojam olas baltumu,izmaisam.Pieberam miltus kama un ātri iemīcam mīklu.
Kārtojam formā.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10 minūtēm.
Sastāvdaļas biezpiena massai:
600g biezpiens
3 olas dzeltenumi
1 olas baltums
100g vārītas bietes
vaniļas cukurs vai un citrusa miziņas
žāvētas dzērvenes
3 ēd.k fruktoze
1 banāns
Ja biezpiens graudains, sablenderējam kopā ar banānu. Pievienojam sablenderētu biešu biezeni, fruktozi, olas dzeltenumus un baltumu.
Visu izmaisam.Iemaisam dzērvenes. Krāsa sanāca debešķība,bet cepoties tā nesaglabāsies.Lejam massu uz apceptās pamatnes.
Liekam cepeškrāsnī un cepam ap 180 grādiem 40-60 minūtes.Viss atkarīgs cik liela diametra formu izmantosiet.Jo mazāka diametra,jo biezāka kārta un ilgāk jācep.
Kad virspuse apbrūnējusi, izslēdzam un ļaujam atdzist. Izņēmums,ja vēlamies ēst tūlīt un tagad.
Ja nolēmām atdzesēt,tad vēl ieteikums atdzisušu paturēt ledusskapī dažas stundas.
Pasniedzu ar ķiršu mērcīti-ķīsēli. Saldētiem ķirsiem pievienoju cieti un ūdeni,uzvārīju-gatavs.Sezonas laikā, protams, svaigas ogas izmantotu,jo kas var būt labāks par svaigām ogām.
Biezpiena sacepums kā siera kūka, ne vien vizuāli,bet arī garšas ziņā.
Kraukšķīga pamatne, kura ir tik aromātiska,ka saldinātāji nemaz neprasās. Biezpiena sacepums, vai arī siera kūka, maiga, mitra, garda!
Labu apetīti!