Biezpiena,mandeļu Lieldienu saulainā Pasha!

Biezpiena,mandeļu Lieldienu saulainā Pasha!

26. Mar 2013, 18:43 taschinka taschinka

 

Sastāvdaļas:

400g biezpiens

100g sviests

100g svaigais siers

100g skābais krējums

2 olas

4 ēd.k cukurs

pāris tēj.k vaniļas cukurs

100g mandeles

1/2 tēj.k kurkuma

sauja žāvētas aprikozes

DEKORĒŠANAI:

mandeļu skaidiņas

šokolāde

dzērveņu želeja

apelsīna daiviņas

 

Pagatavošana:

Olas sakuļam ar skābo krējumu un cukuru,iemaisam kurkumu.Maisam ar putojamo slotiņu ne ar mikseri.

Smalki sagriežam žāvētās aprikozes,iemaisam massā.

Liekam uz uguns un nepārtraukti maisot karsējam uz nelielas uguns,gaidam līdz sāk biezēt.

20130326183256-51616.jpg

 

Massa sabiezē biezā krēmā.Ļaujam tai pilnība atdzist.

20130326183314-20580.jpg

 

Biezpienu sablenderējam kopā ar mīkstu sviestu un svaigo sieru.Sviestu nekausējam,bet paturam pāris stundas istabas tempertūrā.

Mandeles apgrauzdējam,atdzesējam un sablenderējam.

Biezpiena massā iemaisam mandeles.

20130326183329-73373.jpg

 

Saputojam kopā biezpiena massu ar vārīto olu massu un vanias cukuru,noaršojam vai pietiekami salda.

20130326183409-73711.jpg

Traukā,manā gadījumā puķupodā,jo tam apakšā ir caurumiņi,lai sūkalas tecētu ārā.Liekam marli,kas salocīta divās kārtās,iekšs marles biezpiena massu.
Pārlokam pāri marles malas,piespiežam massu.

20130326183615-86935.jpg

 

Puķu podu liekam trauciņā,jo tecēs ārā nedaudz sūkalas.

Uz massas liekam kaut ko smagu.


Turam aukstumā ap 12 stundām.

20130326183550-58914.jpg

 

Izņemam no trauka gatavo pashu.

20130326183654-97168.jpg

 

Uzmanīgi noņemam marli.


Lūk,skaista, saulaina Lieldienu pasha gandrīz gatava.

20130326183711-74208.jpg

 

Tālāk piestrādāsim pie vizuālā...



Apkart aplejam želeju.

Izkausējam sokolādi un aplejam ar to pashu.

Apberam ar mandeļu skaidiņām...

20130326183729-66133.jpg

 

Skaisti...

20130326183740-45126.jpg

20130326183757-63503.jpg

 

 20130326183921-90155.jpg

 

No divām apelsīna šķēlītēm uzliku kaut ko līdzīgu taurentiņam....aplēju ar šokolādi un uzbēru cukura graudiņus.

 20130326184116-93990.jpg

20130326184125-77907.jpg

 

Pasha ir ļoti mīksta,maiga,krēmīga,attiecīgi to skaisti šķēlītēs sagriezt nebūs iespējams.


Bet tieši tā krēmīgā garša šajā visā ir tieši super.....

20130326184145-97361.jpg

Ļoti,ļoti garda.....

20130326184159-85335.jpg

Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!

 

20130325100059-74515.jpg

 

taschinka taschinka 27. Mar 2013, 07:06 fox15

Jā,es to izmantoju krāsai.