Biezpiena,ķirbja kūka.

Biezpiena,ķirbja kūka.

22. Oct 2013, 15:46 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

340g biezpiens

250g ķirbis

4 olu dzeltenumi

vaniļas cukurs

3 ēd.k mannā

cukurs pēc garšas man ap 5 ēd.k

Pamatnei 250g cepumi un 80g sviests

Svaigas avenes,pūdercukurs

Pagatavošana:

Ķirbi izvāram,vai uzcepam cepeškrāsnī ietītu folijā līdz tas sāk šķīst.Sablenderējam.

20131022154313-78374.jpg

 

Katliņā liekam olu dzeltenumus ar 3 ēd.k cukura,izmaisam,pievienojam ķirbju biezeni.

Izmaisam un liekam karsēties nepārtraukti maisot līdz krēms sabiezē.

20131022154359-95422.jpg

 

Krēmam var pievienot vaniļas cukuru,bet var arī laima,citrona vai apelsīna miziņu.

20131022154414-14809.jpg

 

Biezpienu sablenderējam,pievienojam krēmu un nogaršojot pievienojam cukuru.

Iemaisam mannā.

Cepumus sablenderējam,pievienojam izkausētu sviestu,izmasam.Liekam cepamā traukā,izlīdzinam.


Apcepam pamatni ap 200 grādiem ap 5 minūtēm,tad lejam biezpiena massu.Apsedzam ar foliju un cepam 40 minūtes ap 180 grādiem.tad noņemam foliju un turpinam cept līdz virsa paliek skaisti brūna,ap 20 minūtēm.

20131022154446-56744.jpg

 

Gatavu atdzesējam.

20131022154501-58615.jpg

 

Var pasniegt kā siltu,tā arī aukstu.

20131022154515-15511.jpg

 

Es vēl uzliku svaigas avenes un apkaisīju ar pūdercukuru.

20131022154529-26838.jpg

 

Ķirbis tā apslēpts,ka tķirbja neēdāji nemaz nemanīs.

20131022154548-48537.jpg

20131022154600-97419.jpg

 

Maigs,krēmīgs,ļoti garšīgs tā kā sacepums tā kā kūka....

20131022154612-20681.jpg

nosiguldas nosiguldas 23. Oct 2013, 09:43

tas ir labs