Bērnu rotaļu laukums, spieķu parks un panoramas rats Siguldā + maltīte motelī "Sorbas"

Bērnu rotaļu laukums, spieķu parks un panoramas rats Siguldā + maltīte motelī "Sorbas"

25. Jul 2016, 17:17 laurlapa laurlapa

Sestdien ar ģimeni bijām Siguldā - tā bija skaista diena mums vecākiem kopā ar bērniem. Un skaista šī diena bija arī kāziniekiem, kurus Siguldā nevarēja nepamanīt. Jā, protams, skaisto dabas skatu, daudzo tiltu un romantikas nostūru ieskauto Siguldu ir iecienījuši jaunlaulātie, ģimenes un pārīši. Un, ļoti, ļoti Sigulda patīk bērniem, tāpēc, ka te ir ko redzēt, kur aktīvi pabūt: protams, nevar nepieminēt no Rīgas ceļā uz Siguldu - Aerodiumu (lidošana vertikālajā vēja tunelī), piedzīvojumu parks Tarzāns un Mežakaķis Siguldā, alas, spieķu parks, utt.

Tā, kā man ir divi vēl pavisam mazi bērni, tad mēs sekojām divgadīgās meitas vēlmēm: bijām uz bērnu rotaļu laukumu Raiņa parkā. Šo parku mēs apmeklējām pirmo reizi un mums tas ļoti patika, ne tikai sakoptības un plašā rotaļlaukuma dēļ, bet arī tāpēc, ka tur atšķirībā no ikdienā ierastajiem bērnu rotaļu laukumiem atrodas arī dažādi trenažieri bērnu fiziskajām aktivitātēm. Vienkārši super!

Mums vēl sanāca pabūt spieķu parciņā, kur tūristi iecienījuši fotogrāfēties, un vēl izbaudījām Siguldas panorāmu no panoramas rata. Cena par izbraucienu ar panoramas ratu - pieaugušajiem Eur 2, bērniem līdz 5 gadiem bez maksas,  bērniem no 5 līdz 8 gadiem Eur 1. 

Mājupceļā uz Rīgu, devāmies paēst Rīgas-Siguldas šosejas 37.km, motelī-bārā "Sorbas". Plašs ēdienu piedāvājums, arī ēdieni bērniem. Bērnam nopirkām plānās pankūkas Eur 2,50 vērtībā, sev - kartupeļi ar franču karbonādi un salātiem Eur 6,40 vērtībā. Porcijas lielas, garšīgi.

Katrā ziņā Sigulda jebkurā gadalaikā ir lieliska vieta, kur ģimenēm ar bērniem jauki pavadīt laiku.