Sastāvdaļas kotletītēm:
300g vistas fileja
150g biezpiens
nedaudz svaigas dilles
sāls, pipari
4 ēd.k sablenderētas auzu pārslas
1 ola
1 neliels sīpols
Sastāvdaļas mērcei:
1 sarkanā paprika
2 vidēja lieluma tomāti
100ml 10% saldais krējums vai arī bezpiedevu jogurts
sāls un pipari pēc vajadzības
saujiņa čederas siers, var arī bez
Gatavojam kotletes:
Gaļasmašīnā samaļam vistas fileju un sīpolu. Pievienojam auzu pārslu miltus, olu, biezpienu, sasmalcinātas dilles un garšvielas. Ja biezpiens graudaisn, vēlams to sablenderēt. Visu izmīcam un ļaujam 15 minūtēn ievilkties. Veidojam pavisam nelielas kotletītes.
Cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā no visām pusēm līdz apbrūnē.
Tikmēr sagatavojam mērci:
Svaigu, vai iepriekšs apceptu cepeškrāsnī papriku sablenderējam kopā ar tomātiem. Ātrāk, protams , būs ar svaigu papriku, bet aromātiskāk ar ceptu. Pievienojam garšvielas.
Lejam uz kotletēm.
Pievienojam saldo krējumu un sautējam vēl 10 minūtes.
Tad uzrīvējam nedaudz sieru un turpinam sautēt zem vāka vēl 5 minūtes.
Gatavs. Tagad pagatavojam klāt ko vēlamies, dēlam vairāk garšo makaroni, vīram griķi, tā kā der klāt jebkas.
Pirms pasniegšanas vēl pāri nedaudz siers un kāds zaļumiņš, piemēram dilles.
Kotletītes ir maigas, sulīgas ar aromātisku mērci pateicoties paprikai.
Nu jā,pareizāk būtu kotletes bērniem 😀
Biezpiens noteikt ir dīvaina sastāvdaļa,bet kā izrādījās burvīga sastāvdaļa,kas kotletes padara maigākas un sulīgākas.
Nekad pati nebūtu iedomājusies pielikt kotletēm biezpienu, bet izskatās ļoti garšīgi. Noteikti izmēģināšu! Paldies par recepti! 😀