ŠOKS VECĀKIEM: Bērns iztukšoja bankas kontu

ŠOKS VECĀKIEM: Bērns iztukšoja bankas kontu

31. Jan 2014, 16:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pārsteigums atverot inteneta banku, lai apskatītu konta atlikumu.

Visu pēc kārtas. Man bija jādodas pie zobu daktera 29.janvārī, un pēc tam vēl bija jāiegādājās draudzenes puikām dāvaniņas. Tādēļ gribēju uzzināt, cik īsti ir kontā naudiņa, un ar ko varu rēķināties. Cik lielus tēriņus varu veikt. Piesēdos trešdienas rītā pie datora, atvēru swedbankas mājas lapu, ievadu visu vajadzīgo, Un tad iestājās šoks, konta atklikums ir mīnusos. Domāju, ka kaut kas nav tā, izeju laukā , eju pa jaunam iekšā. Nē, skats acu priekšā nemainīgs. Sāku visa drebēt, jo drīz jādodas laukā pa durvīm , pie daktera, bet naudas kontā nav. Zvanu vīram, raudu, jo ir stress. Vīrs mierinoši saka, es tev tulīt atvedīšu, bet lieki piebilst, ka algas datums vēl tālu. Tā jau to naudiņu nevar iekrāt. Mēģinu nomierināties, zvanu īsi pirms 9:00 uz bankas uzziņas dienestu. Ķeramies klāt pie risinājumiem, un meklējumiem. Tiek nobloķēta karte, pārbaudīts aptuveni kas tur ir. Bet bankas darbiniece nevar saprast, kā tas viss ir sanācis. Es elektroniski iesniedzu iesniegumu, lai izskata notikušo. 14 dienu laikā saņemšu sms, par notiekošo. Un 2 mēnešu laikā, viņi turpinās sazināties ar to pakalpojumu sniedzeju, kur šī nauda tika aizskaitīta. Ar to arī ar banku viss beidzas. Sēžu un gaidu ziņas.
Bet tikmēr mēģinu saprast, kā tas noticis. Meita ik pa brīdim nočiep manu telefonu, un ir ielādējusi spēlītes, izskatot visu vēsturi viņas skaitās bezmaksas. Bet man interesē, kā tas pakalpojuma sniedzējs zinājis manus konta datus. Lieki piebilst, neesmu nekur caur telefonu ne pirkusi ko , ne pat bankas kontu skatījusies, neko kur ir mani personiskie dati. Izņemot ir mans e-pasts veidojot google kontu. 
1)Jo parasti, ja ko pasūta ir jāapstiprina ar ciparu kodiem gan no kartes, gan kodu kartes. Diez vai mans 3.gadīgais bērns saprastu, kādi cipari kur un kā ir jāievada. 

2)Parasti atnāk apstiprinājums, ka esi veikusi pirkumu sms, vai e-pastā. Šādas ziņas neesmu saņēmusi.

Atliek vien minēt, kas ir noticis un kā. Zinu to, ka no konta ir noņemti 86euro

Tagad es vairs pat pie datora bērnus nelaižu, un kur nu vēl spēlēties ar telefonu.

Jo projām nesaprotu, kās tās varētu būt par spēlītēm par tādu naudu. Paskatoties cik tad īsti maksā spēlītes augstākais ir 4euro, man nav tik liela telefona atmiņas karte, lai tur varētu piepirkt par tik lielu summu.

Ehhh, atliek nopūsties, un domāt kā būs, būs . 

Būsim piesardzīgas, ar visiem saviem pirkumiem, un visādi citādi. Jo redz tomēr , kaut kādā mistiskā veidā var no konta pazust naudiņa. Nevadot nekādus kodus, vai ko citu. 

Tā lūk man meita uztaisīja surprise!