BĒRNI - svētība un pienākums

BĒRNI - svētība un pienākums

21. Feb 2013, 08:10 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

"Mūsu kā vecāku uzdevums nav audzināt augļus, mūsu uzdevums ir audzināt kokus, turklāt- labus kokus.
Tas nozīmē, ka šī grāmata nebūs par to, kā panākt, lai bērni labi uzvestos, bet par to, kādi mums viņi jāaudzina, lai izauguši viņi līdz pat vecumam nenovērstos no ceļa, kuru viņiem mācījām.
Atcerēsimies, ka mēs neaudzinām bērnus, mēs audzinām nākamos pieaugušos. Ja būsim veiksmīgi šajā uzdevumā, tad arī labie augļi neizpaliks."

Šī Guntara un Janas Baikovu grāmata ir tik skaists dialogā veidots ceļvedis, kā kristīgā mierā un pārlicībā audzināt un saprast savu bērnu.

Lasu ar aizrautību un cenšos arvien vairāk saprast un iedziļināties savā un bērna ikdienā. Mēs neesam roboti, mašīnas, kas monotonām darbībām savu bērnu skolo. Mēs esam cilvēki - unikālas un neatkārtojamas dvēseles, kur katrai vajadzīga sava pieeja un raksturs. Dievs mums dāvājis bērniņu, tik vienreizēju un tik apburošu. Mācīsiemes, kā būt labiem piemēriem bērna dzīve, kā skolot un aicināt bērnu būt brāļiem un māsām Kristū.

Grāmatā var lasīt par tādām tēmām, kā -  ģimene un tās ietekme uz bērnu, vecāku laulības nozīme bērna dzīvē, bērna attiecības ar Dievu, Dieva pielietota pedagoģija, Bībeles pielietošana bērna audzināšanā, kā bērnam skaidrot tādas lietas kā lūgšana, pateicība, grēks, piedošana, un vēl, un vēl, un vēl.

Grāmatiņu iespējams iegādāties Kristīgajos grāmatu veikaliņos, draudžu grāmatu galdos.

Te viens no veidiem: BĒRNI -Svētība un pienākums

Lasīsim ar prieku!!!


21. Feb 2013, 16:40

o, iešu uz Balto grāmatu, paskatīšos, vai tur ir 😀