Bērnam vajag veselus vecākus - izmēģinām Veselības check up

Bērnam vajag veselus vecākus - izmēģinām Veselības check up

03. Oct 2017, 00:00 FejuFeja FejuFeja

Mūsu tētis līdz šim pret savu veselību izturējies salīdzinoši vieglprātīgi, taču nupat, pēdējā gada laikā, kopš kļuvis par divu bērnu tēti, viss ir strauji mainījies. Smejot saku, ka gada laikā viņš noteikti apmeklējis vairāk ārstus nekā visas līdzšinējās dzīves laikā kopā.

Mēs esam aizņemti, dienas paiet skrienot un paveicot vienu darbu pēc otra, tāpēc nav laika pa vidu vēl izbrīvēt laiku ārsta vizītei. Bet var arī savādāk. Biju dzirdējusi, ka veselības iestādes piedāvā opciju visus nepieciešamos ārstus un izmeklējumus veikt operatīvi vienas dienas laikā. Tā sauktā "check up" programma.

Ko tas nozīmē dzīvē?

Vīrs iesākumā sazvanīja Veselības centru 4, kur izstāstīja iemeslu, kāpēc vēlas iziet šo programmu. Viņam tika noteikts datums, kad no paša rīta tukšā dūšā, līdzi ņemot urīna un fēču analīžu paraugus, bija jāierodas pie ārsta. Pirms tam bija jāaizpilda anketa par savu veselības stāvokli, lai pirmā vizīte pie ārsta būtu pilnvērtīgāka un varētu izrunāt pēc iespējas visas iespējamās saslimšanas. Kas bija rakstīts aptaujā? Jautājumi par iepriekšējām saslimšanām, iedzimtām slimībām, pašsajūtu, sūdzībām.

Tālāk jau ārste pēc sarunas nozīmēja programmas izmeklējumus (internetā parasti jau tiek minēts, kādus izmeklējumus iekļauj katra no programmām, taču reāli dzīvē ārste pēc pirmās sarunas pielāgo tos, jo varbūt kāda no pārbaudēm jau nesen veikta, bet varbūt, ņemot vērā sūdzības, nepieciešams vēl kāds papildu izmeklējums). Tā nu tajā pašā dienā pēc sarunas ar ārsti, medmāsa, kura koordinē šīs programmas klientus, vīru tālāk novirzīja uz nepieciešamajiem izmeklējumiem.

Dienas noslēgumā - atkārtota vizīte pie terapeites, kura cilvēku valodā apskaidroja visu izmeklējumu rezultātus un deva rekomendācijas turpmākajam.

Lūk, tāda bija mana vīra diena. Vienas dienas laikā viņš tika izmeklēts no papēžiem līdz matu galiņiem un ne mirkli nenožēloja, ka bija izvēlējies darbā paņemt brīvdienu, lai pārbaudītu savu veselību.

Pateicoties šiem izmeklējumiem, tika kliedētas bažas par iespējamām saslimšanām un uzzināts, kas nākotnē jāuzpasē vairāk un cītīgāk.

Visam pāri - mans milzīgais prieks, ka līdz ar bērnu ienākšanu pasaulē, mans vīrietis ir sācis novērtēt veselības nozīmi. Jo tu jau noteikti piekritīsi, ka vīrieši parasti nav īpaši naski uz ārstu apmeklēšanu, domājot, ka visas kaites pāries pašas no sevis.

Hopeful_soul Hopeful_soul 03. Oct 2017, 10:07

Ļoti labi! Mūsu ģimenē gan joprojām vecā, labā sistēma - es piesaku vīru pie zobārsta😃