Beberbeķu dzirnavezers un dabas parks, kā arī lidmašīnu vērošana

Beberbeķu dzirnavezers un dabas parks, kā arī lidmašīnu vērošana

23. Jun 2016, 14:29 laurlapa laurlapa

Vakar ar ģimeni devāmies nopeldēties uz Beberbeķu dzirnavezeru, kas atrodas Babītes novada Babītes pagastā pie Rīgas apvedceļa A5, Beberbeķu parka dienvidu daļā. Vēsturiski ezers izveidots pie bijušām Beberbeķu dzirnavām uz Beberbeķu strauta, kas novada ūdeņus uz Neriņu, kas ir Babītes ezera pieteka.

Beberbeķu dzirnavezers ir iecienīts ģimenēm ar bērniem - te var peldēt, sarīkot pikniku, paspēlēt bumbu, pasauļoties vai vienkārši atpūsties pie dabas. 

Staigājot gar ezeru vakar salasījām meža zemenītes, ieraudzījām mazu vardīti, kā arī pirmo sēni - bērzlapīti. Protams, arī nopeldējāmies. Kaut arī ūdens likās vēss, mana divgadīgā meitiņa gribēja tikai plunčāties pa ūdeni.

Staigājot pa Beberbeķu dabas parku, kas ved pa mežu gar ezeru, jāuzmanās no ērcēm, jo saliktas brīdinājuma zīmes. 

Pēc ezera aizbraucām uz vietu, kur pirms tam nebijām bijuši - Mārupes novada Skultē atrodas vieta, kur var vērot lidmašīnu izlidošanu/atlidošanu, t.i. lidmašīnu skrejceļš. Kad mēs tur bijām, arī vairāki cilvēki, tur stāvēja pie žoga, lai vērotu lidmašīnas. Bērniem tas ir īpaši aizraujoši. 

laurlapa laurlapa 26. Jun 2016, 21:42 Edlel

Uz turieni var aizbraukt pa Babītes apvedceļu virzienā uz Liepājas šoseju, zem tilta aplī nogriežoties pie zīmes Skulte un tad tikai taisni.