Nepieciešams:
1 avokado
1 ola
300 g miltu
200 ml piena
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote cukura (var brūno)
sāls, ingvers, muskatrieksts, šokolāde
Sajauc kopā sausās sastāvdaļas. Atsevišķā traukā sakuļ olu ar pienu, iemaisa sablendētu avokado. Maisa, kamēr masa viendabīga. Tad šķidro masu lēnām lej klāt miltu masai. Ja nepieciešams, pielej pienu. Iejauc šokolādi. Tā var būt parastā tāfelīšu šokolāde, kas sasmalcināta. Ma bija šokolādes konfektes, ko sasmalcināju, sīkāk sagriežot.
Uzkarsē eļļu un liek pankūciņas cepties uz vidējas uguns no abām pusēm. Kad gatavas, uzliek uz virtuves dvieļa, lai iesūc lieko eļļu.Ļoti interesantas krāsas (man viens bērns pat teica, ka vēl neesot gatavas, jo iezaļganas:D), faktūras (tādas porainas, pufīgas) un pikantas (tā to laikam var nosaukt:)) pankūkas, kas brīžiem sagādā riktīgu garšas baudījumu, uzkožot uz šokolādes gabaliņa.
Var pārbērt ar augļu gabaliņiem. Man bija mango.