Avokado gardums Kuģis

Avokado gardums Kuģis

09. Aug 2015, 10:58 laurlapa laurlapa

Konkursam izvēlējos pagatavot "Avokado gardumu Kuģis" par godu filmai "Titāniks".

Vienai porcijai nepieciešamās sastāvdaļas:

- pusīte avokādo;

- 1/2 vārītas olas;

- 30g garneles sālījumā;

- 30g p/ž laša gabaliņš;

- 50g kolrābis;

- 2-3 gab.zilās plūmes;

- sāls, pipari, 1 daiviņa ķiploka,  nedaudz dilles garnēšanai;

- majonēze.

Pagatavošana (1 porcija): 

1) Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, citā bļodiņā izņem avokado mīkstumu;

2) Avokado mīkstumam pievieno smalki sagrieztu pusīti vārītas olas, daiviņu ķiploka, garneles, sāli, piparus, majonēzi. Kārtīgi samaisa. Iegūto masu pilda izgrebtajā avokado;

3) Dekorē ar garnelēm, dillēm un lasi. Avokado gardumam blakus garnē uz pusēm pārgrieztas plūmes un gabaliņos sagrieztu kolrābi. 

Avokādo gardums Kuģis ir ļoti sātīgs, gards ēdiens, kas noder kā smalka uzkoda pirms pamatmaltītes. Ēdiens ir arī vitamīniem bagāts, jo avokado, kolrābis un arī plūmes ir bagātīgs vitamīnu avots, kas nepieciešams cilvēka veselībai. 

Kā jau iepriekš minēju, Avokado gardumu Kuģi esmu pagatavojusi par godu leģendārajai filmai "Titāniks", kur avokado simbolizē kuģi Titāniks, uz avokado garnētās garneles simbolizē cilēkus, kas atradās uz minētā kuģa, lasis - kuģa bura (kaut arī Titāniks nebija buru kuģis, receptē ar laša palīdzību izveidotā bura palīdz noprast, ka pats avokado domāts kā kuģis), kolrābis un zilās plūmes ēdiena rotāšanā simbolizē ūdeni, jo arī ūdens ir zils. 

Konkursam izvēlējos ēdienu pagatavot tieši par godu filmai "Titāniks", jo tā ir mana mīļākā filma, kuru varu skatīties vairākas reizes nenogurstot, ar asarām acīs. Mani apbur arī filmas "Titāniks" skaistā dziesma, kuru neviens cits izpildītājs nespēj tik skaisti izdziedāt kā Selina Diona.