Receptes nosaukums: |
AVEŅU KRĒMSIERA KAPKEIKI |
Pagatavošana: |
Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas. Bļodā liec sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies. Izslēdz motoru, sadali mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās 2/3 papīra formas). Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, paturi kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti. .Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisi aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes mikserī (lielā ātrumā). Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem.
|
Sastāvdaļas: |
130 g sviesta, istabas temperatūrā 150 g brūnā cukura 2 mazas olas, istabas temperatūrā 100 ml piena 50 ml salda krējuma 150 g augstākā labuma kviešu miltu 2 tējk. cepamā pulvera šķipsniņa sāls 10 g vaniļas cukura ar vaniļas pupiņām
krēmam: 200 g auksta cepumu krēmsiera 75 g sviesta, istabas temperatūrā, mīksts 200 g pūdercukura vaniļas pāksts |
Autors: |
Signe Meirāne |