Aveņu krēmsiera kapkeiki

Aveņu krēmsiera kapkeiki

31. Mar 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Receptes nosaukums:

AVEŅU KRĒMSIERA KAPKEIKI

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas.

Bļodā liec sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies. 

Izslēdz motoru, sadali mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās 2/3 papīra formas).

Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, paturi kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti.

.Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisi aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes mikserī (lielā ātrumā). Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem.

 

Sastāvdaļas:

130 g sviesta, istabas temperatūrā

150 g brūnā cukura

2 mazas olas, istabas temperatūrā

100 ml piena

50 ml salda krējuma

150 g augstākā labuma kviešu miltu

2 tējk. cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

10 g vaniļas cukura ar vaniļas pupiņām

 

krēmam:

200 g auksta cepumu krēmsiera

75 g sviesta, istabas temperatūrā, mīksts

200 g pūdercukura

vaniļas pāksts

Autors:

Signe Meirāne