Sastāvdaļas:
2 glāzes pilngraudu auzu pārslas
1 glāze cukurs
70g sviests
200ml piens
šķipsniņa sāls
1/2 tēj.k soda
1 ēd.k kukurūzas ciete
90g burkāni
50g kakao
200g biezpiens
1 ola
Pagatavošana:
Uzsildam pienu. Iemaisam auzu pārslas. Pievienojam cukuru,biezpienu,izmaisam. Tālāk beram klāt sāli, kakao, cieti, izmaisam. Izkausējam sviestu,iemaisam .Pievienojam olu,uz smalkās rīves rīvētu burkānu un beigās sodu. Visu izmaisam līdz viendabīgai massai.
Lejam formā,kas iesmērēta ar sviestu.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 50 minūtēm.Cepšanas laiks atkarīgs cik biezā kārtā cepam kūku.Jo zemāka,jo ātrāk izcepas.
Gatavai ļaujam padzist,tad izņemam no formas un sagriežam.
Ļoti maiga,aromātiska,drupena un it nemaz nav sausa kūka.
Auzu pārslas lieliski iet kopā ar kakao un biezpienu,bet burkāni ir paslēpušies ar savu garšu,tas dod mitrumu kūkai.
Kopumā -lieliskas garšas fiksā kūka.
Var ar kartupeļu,bet nedaudz vairāk būs nepieciešama.Kukurūzas ciete vairāk briest kā kartupeļu.
Kukurūzas cieti var ar kaut ko aizstāt?