Auzu pārslu,šokolādes kūka bez miltiem

Auzu pārslu,šokolādes kūka bez miltiem

19. Oct 2015, 11:03 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

2 glāzes pilngraudu auzu pārslas

1 glāze cukurs

70g sviests

200ml piens

šķipsniņa sāls

1/2 tēj.k soda

1 ēd.k kukurūzas ciete

90g burkāni

50g kakao

200g biezpiens

1 ola


Pagatavošana:

Uzsildam pienu. Iemaisam auzu pārslas. Pievienojam cukuru,biezpienu,izmaisam. Tālāk beram klāt sāli, kakao, cieti, izmaisam. Izkausējam sviestu,iemaisam .Pievienojam olu,uz smalkās rīves rīvētu burkānu un beigās sodu. Visu izmaisam līdz viendabīgai massai.

Lejam formā,kas iesmērēta ar sviestu.
 
20151019110106-53760.jpg
 
 
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 50 minūtēm.Cepšanas laiks atkarīgs cik biezā kārtā cepam kūku.Jo zemāka,jo ātrāk izcepas.
 
20151019110120-38915.jpg

Gatavai ļaujam padzist,tad izņemam no formas un sagriežam.
 
20151019110134-22100.jpg

Ļoti maiga,aromātiska,drupena un it nemaz nav sausa kūka.

Auzu pārslas lieliski iet kopā ar kakao un biezpienu,bet burkāni ir paslēpušies ar savu garšu,tas dod mitrumu kūkai.

Kopumā -lieliskas garšas fiksā kūka.
taschinka taschinka 19. Oct 2015, 11:51 IlvaV

Var ar kartupeļu,bet nedaudz vairāk būs nepieciešama.Kukurūzas ciete vairāk briest kā kartupeļu.

IlvaV IlvaV 19. Oct 2015, 11:38

Kukurūzas cieti var ar kaut ko aizstāt?