Sastāvdaļas:
1 glāze auzu pārlas,var arī rudzu,miežu,kviešu pārslas (250ml)
6 ēd.k kviešu milti,var jebkurus,gan rīsu,griķu,rudzu,kukurūzas miltus
1 ola
50g sviests
4 ēd.k cukurs
1 apelsīna miziņa vai jebkāds cits aromats,vaniļa,kanēlis,citrona miziņa
130 ml bezpiedevu jogurts
1/2 tēj.k soda
1 neliels burkāns -svaigs
1 ābols
Pagatavošana:
Sviestu putojam ar cukuru,ieputojam mīkstu sviestu un pēc tam arī jogurtu.
Apelsīnam norīvējam miziņu,pierīvējam burkānu uz smalkās rīves,ābolu uz rupjās rīves.
Iemaisam auzu pārslas,sodu.
Samaisam pārslu massu ar saputoto massu.Izmaisam un beram klāt miltus.
Izmaisam.Massai jāsanak biezai,lai liekot ar karoti tā netecētu,ja par šķidru pieberam vēl klāt kādu karotīti miltus.
Ar ēdamkaroti liekam uz cepamās plats kur ieklāts cepamais papīrs piciņas.Starp tām atstājam brīvu vietu,jo cepoties saplaks.
Cepam ap 200 grdiem ap 15-20 minūtēm,līdz cepumi sausi un brūni.
Lūk,gatavie cepumi.
Maigi,mīksti,aromātiski...
Varam apliet ar grazūru.
Ņemam vienu ēdamkaroti apelsīna sulu,pievienojam kurkumu krāsai kādu šķipsniņu un talāk beram klāt izsijātu pūdercukuru tik,lai massa sanāk bieza.
Klājam glazūru uz cepumiem un apberam ar cukuru graudiņiem.
Ļoti gardi cepumi......sulīgu vidiņu....
MMM.... Gardi! ES sen neesmu gatavojusi sitos cepumus. Bet pa to glazūru ideja laba.🌷