Atvieglojam sev dzīvi! Kādi palīgi ir tavā mājā?!

Atvieglojam sev dzīvi! Kādi palīgi ir tavā mājā?!

27. Apr 2016, 09:26 mamma27 mamma27

Mūsdienās laikam jāpriecājas par to,ka ir tik daudz jauku izgudrojumu,kas atvieglo sieviešu,māmiņu un vispār cilvēku dzīvi!


Tad nu nolēmu parunāt par to,kas atvieglo dzīvi  Tev mājās,un varbūt kāda nemaz nezina par kādu jauku palīgu!

Mūsu ģimenē palīgs nr. 1 ir veļasmašīna. Nu nekādi nevaru iedomāties,ja tās nebūtu! Un jo vairāk bērni,jo biežāk mazgājas veļa.

nr.2 Putekļusūcējs. Lai arī mums nav daudz paklāju,tie paši divi ir jātīra. Šobrīd saprotu,ka mūsu vecais draugs jau ir nolietots,tāpēc jāsāk būs lūkot pēc jauna. Vaarbūt varat ko labu ieteikt?! 

nr.3 man ir elektriskā cepeškrāsns. Man patīk gatavot kūkas,tad nu cepeškrāsns ir man ļoti mīļa ierīce.

Šobrīd meklēju sev jaunu draudzeni- trauku mazgājuamo mašīnu! Pirms gada manas domas bija- kam tad tādu vajag-sliņķiem!!! :D bet tagad,kad bērni aug lielāki,trauku paliek ar vien vairāk, un laiks tos mazgājot ir liels. Brīžam kaudze stāv,jo nav fiziski kad nomazgāt. Un tad nu draudzenes stāsta ,ka viņām ir ši lieliskā palīdze -tauku mazgājamā mašīna. 

Padalieties pieredzē,kurām ir ? Kādu izvēlējāties,ko ņēmāt vērā? Kur labāk skatīties?! 

Vēl jaunums ir multivāres katls?! Tām kurām ir- vai tas tiešām atvieglo ikdienu? Vai tas tomēr ir modes kliedziens?! Esmu ēdusi multivāres katlā gatavotus dārzeņus- ļoti gardi,tāpēc arī man gribētos,jo drīz ceru mans mazais Hārdijs sāks kaut ko citu ēst arī ,izņemot mani!  

I-robots?! Cik liels palīgs tas ir mājās?!  

Un varbūt ir vēl kas ,ko es pat nevaru iedomāties?! 

Padalieties pieredzē, sajūtās par to ,kā mēs sev varam atvieglot ikdienu, iegūt papildus laiku,lai atpūstos, pavadītu ar bērniem svaigā gaisā! 


28. Apr 2016, 17:25

Mums ir trauku mašīna bez tās savu dzīvi nespēju iedomāties jau divus gadus. Tai laikā pārvācāmies uz jaunu īres dzīvokli, kurā ļāva darīt ko gribam. Tā nojaucām esošo 1970.gada virtuves iekārtu un jauno pielāgojām trauku mašīnai. 😀 Trauku mašīnu izvēlējāmies 12 vietīgo un ar ekstru "pusielāde", kas ļāva "palaist" trauku mašīnu arī pustukšu tā, ka tiek izmantota tikai puse no standarta ūdens daudzuma. Mums ūdens bija dārgs (aukstais ap 4€, karstais ap 12€), tā trauku mašīna tajā pusotrā gadā, kuru tur īrējām atmaksājās uz karsto ūdeni. Pārvācoties kritērijs "trauku mašīna" bija ļoti, ļoti svarīgs. Tagad 9 vietīgā trauku mašīna šķiet maziņa. Bet labāk tāda nekā bez tās.
Tagad plānojam iegādāties IRobotu. Esam izsvēruši visus par un pret un IRobots mums būs. Paziņu pieredze ir vislabākā reklāma. 😀
(Par veļas mašīnu piekrītu. Dzīve bez tās nav iedomājama.)

zacc zacc 27. Apr 2016, 19:17

Man multikatls rullē. Cienām dārzeņu sautējumus, un tajā sanāk ļoti garšīgi. Nav jāpieskata, saglabājas silts un var uzlikt, lai gatavs konkrētā laikā. Atnākam no pastaigas, un pusdienas gatavas.
Bieži lietojam dārzeņu tvaicēšanai. Liellopa, jēra gaļas gatavošanai lēnajā režīmā - parasto plīti būtu nez cik h jāuzmana.
Zupas man tur nesanāk garšīgas, nezinu, kāpēc.
Rīsi un griķi ļoti labi sanāk, parastajā katlā jāpieskata, jānogriež karstums - ar maziem bērniem pat tas mēdz būt apgrūtinoši.
Un putras!! Vienīgi mannas biezputra man tur nesanāk. Un katls pēc tām ļoti viegli mazgājams.
Gribu trauku mašīnu, veļas žāvētāju un i-robotu. Bet šajā dzīvoklī tas nesanāks.

27. Apr 2016, 17:14

Mums trauku mazgājamā mašīna ir 3 gadus. Esmu ļoti apmierināta, nevaru iedomāties, ka viss tas kalns no 3 maltītēm dienā 4 cilvēkiem būtu jāmazgā rokām.
Mēs izvēlējāmies tobrīd lētāko, firmas Candy. Tur ir bērnu drošības slēdzis un dažādas programmas. Trokšņu līmeni nezinu, ir diezgan paskaļa. Nomazgā traukus labi. Ir bijušas reizes, kad tā tablete kaut kā neizšķīst, bet tad vienkārši daži trauki nav īpaši tīri, tos nomazgāju rokām.

Gribētu arī I robotu. 😀

mamma27 mamma27 27. Apr 2016, 14:19 A.G.

Liels paldies par ieteikumu. Par enerģiju un izmēriem ,tas skaidrs. Izmērus vīrs nosaka,ko virtuvi taisīja viņš un tagad vietu arī jāatrod viņam ,kur iestumt 😃Bet par to,ka bez tabletēm ir arī želeja -nezināju! 😀

lauvinja lauvinja 27. Apr 2016, 11:20

Es teiktu, ka var gana daudz laika ietaupīt uz ēst gatavošanu, izmantojot cepeškrāsni - cepšana maisā, stikla/māla/čuguna cepamtraukā, izmantojot katlu ar niezu dibenu, kas ļauj nogriezt uguni ātrāk un viss turpina gatavoties (piem. zupas, sautējumi) un nav jāsatraucas par piedegšanu.
Viens no nesenākajiem atklājumiem man pašai - tvaicējamais sietiņš gan gatavošanai, gan ēdiena sildīšanai (pēdējam it īpaši).

lauvinja lauvinja 27. Apr 2016, 11:16

Man nav trauku mazgājamās mašīnas, jo virtuvē to nav kur ierūmēt. Šo es gribētu gan, atšķirībā no multi katla un visādām citām figņām.

Tas, kas bez konkrētie ieteikumiem no pieredzes ir jāzin, ka izvēloties trauku mazgāšanas mašīnu ir jāskatās elektroenerģijas patēriņš, ko apzīmē no D līdz A+++, ūdens patēriņš, ko marķē ar G līdz A, trokšņu līmenis decibelos un ietilpība.

27. Apr 2016, 10:34 mamma27

Laikam parprati. Mes ievacamies jauna dzivokli pirms 2men.un te jau bija virtuves iekarta iebuveta trauku m.m. Un es NEESMU vispar lietojusi,jo man neliekas daudz ko mazgat un man patik pashai, ar to gribeju teikt cik cilveku tik viedoklu.

mamma27 mamma27 27. Apr 2016, 10:26 Tisha_

Kopš tev ir trauķene- vai elektrības patēriņš ir liels?Un kā ar ūdeni? Esmu dzirdējusi,ka ūdens patērējas mazāk ka mazgājot ar rokām. Un ja nav noslēpums ,pēc kādiem parametriem izvēlējies! Firmu tik daudz, nesaprotu,kura būtu labāka ,jo visas šķiet vienādas

Supersausins Supersausins 27. Apr 2016, 10:20

Sveika😉.
Jāpiekrīt,ka ir dažādi palīgi mājās..Mans palīgs ir arī veļasmašīna..Tākā dzīvoju starp 4 vīriešiem škiet viņiem mājās vairāk drēbes aiziet nekā man vienai.. 😃
Putekļusūcējs ir pa reizei, kad vajaga lielos stūrus iztīrīt bet ikdienā tā ir mana slota ,kas palīdz satīrīt.😀
Esmu aizdomājusies par tvaika slotu ,jo paklāji mājās nav ,jo tos nemīlu😃
Man ļoti patīk traukus mazgāt bet mana trauku mašīna reizēm ir "vīriņš". Ietaupu elektrību un pabaroju ar ko gardu..😃

27. Apr 2016, 09:23

Sveika! Mums ir Irobots, labs, man patik, atvieglo loti ikdienu gan maju tirot, gan manu gadinieku izklaidejot. Mums majas iretaja dzivokli ir trauku mazgajama masina, bet kops te dzivojam 2men.ne reizi neesmu pat izmeginajusi😀 Man vel ir 2berni un man patik mazgat traukus. Es gribetu Irobotu mazgataju izmeginat, ja kads jautatu kadu atvieglinataju es gribetu.

Blumen Blumen 27. Apr 2016, 09:18

Sveika!
Nu man ir viss tas kas tev -un ja bez viniem nekadi nevaru iedomaties dzivi!Bet nu musu maja ir jau menesi ari trauku mazgajama masina-tas ir tik forsi ,ka trauki mazgajas un tu vari apsesties un palasit neviss stundam stavet pie izlietnes 👍😀
Es iesaku tadu iegadaties!Ja man ari ir jautajums!!!
Kā ar tiem multikatliem?Cik ekanomiski?
Gribetu ,bet šaubos!😉